En nesten fullsatt Søgne hovedkirke overvar en svært profesjonell og vakker veldedighetskonsert lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Dette klarte du strålende Ann Kristin

  Nicolai Prebensen
  17. des. 2016
  23:22
En nesten fullsatt Søgne hovedkirke fikk oppleve en musikkgalla av den sjeldne typen lørdag kveld.

Rundt 40 artister i alt var på «scenen» under den nesten 2,5 timer lange konserten, og samtlige leverte, akkompagnert av et helprofesjonelt «husband», ledet av J.C. Vesttun.

For å hjelpe
Også Ann Kristin Hellum og Monica Severinsen som ledet gallaen loste publikum gjennom konserten på en drivende god og rolig måte. For å ha sagt det en gang til; det er førstnevnte som har dratt i gang hele arrangementet. Ikke for egen del, men for skolebarn i Malawi, gjennom organisasjonen Redd Barna.

Det blir litt urettferdig å trekke frem enkeltartister i et slikt arrangement hvor artistene opptrer uten honorar, og gjør det på et høyt musikalsk nivå, men Søgne har et enormt talent i Nora Strømme. Den 14 år gamle ungdomsskoleeleven sang «O helga natt» så det gikk kaldt nedover ryggen på noen og enhver lørdag kveld.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Nora Strømme(14) fremførte «O helga natt» til høylytt begeistring fra publikum. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Å tykke dykke
Det var også lett å bli litt sentimental da Harald Sørbye sang den vakre «Nordnorsk Julesalme», og latteren satt løst da 92 år gamle Borgny Salvesen fra Vennesla leste to egne dikt på kav «Venneslaskt». Hun debuterte som dikter i en alder av 90 år, men hun gikk på «scenen» som om hun aldri hadde gjort noe annet.

- Dette tykke æ æ moro, å tykke dykke, sa hun før diktene ble lest.

Ann Kristin Hellum er halvt venndøl og faren Torvald, som var arrangør i samarbeid med Hilde Strømme, hadde enda et «Vennesla-innslag» med «Puls» artistene Elisabeth Aavitsland Fjermeros og Per Ove Åteigen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgnes egen operadiva, Benedikte Sofie Ribe åpnet konserten og Rejoice Gospelkor avsluttet med flere forrykende gospellåter. (Foto: Nicolai Prebensen).

Gjør det igjen
- Dette gjentar vi til neste år, sa Torvald Hellum til N247 etter konserten.

- Ja, det gjør, vi repliserte Ann Kristin og la til at det å se fruktene av et stort arbeide gjør godt.

I tillegg går alle inntektene til en god sak.

Bildet under: Profesjonelle, «husbandet» bestående av Fredrik Sahlander, Sindre Ose, Svein helge Vikse og J.C. Vesttun leverte til terningkast seks lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).
 
Sist oppdatert 18.12.2016 klokken 00:13 av Nicolai Prebensen

Borgny Salvensen (92) fra Vennesla fikk i gang lattermusklene med egne dikt lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

Harald Sørbye fra Vedderheia sang blant annet "Nordnorsk julesalme" under veldedighetskonserten lørdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no