Tapte seriefinalen

Oppdatert
Søgneherrene tapte kveldens seriefinale mot Lyngdal etter sluttresultat 1-4. Detaljer fra kampen kan leses i live-teksten lenger nede i artikkelen.

Klokken 19.30 mandag kveld braker det løs på kunstgressbanen ved E39 på Tangvall. Det er de to beste lagene i 4. divisjon herrer, Søgne FK og Lyngdal som skal avgjøre hvem som stikker av med seieren i årets serie.

- Vi blir seriemestre (Nett-TV)

Må vinne
Søgne FK ligger to poeng bak Lyngdal før siste og avgjørende kamp i kveld, og må derfor vinne kampen for å kunne kalle seg seriemestre. For bortelagets del holder det med uavgjort. På grunn av omlegging av fotballens seriesystem vil ikke vinneren rykke opp til 3. divisjon, men det betyr lite for «våre» spillere. De har bestemt seg for å vinne bataljen, koste hva det koste vil.

N247 sender live tekst gjennom hele kampen (så sant teknikken tillater det) og fra rundt klokken 19.15 kan du få de siste kommentarene før kampstart og følge kampen gjennom to ganger 45 minutter i denne artikkelen. (Siden oppdaterer seg selv hvert 2. minutt). Aller helst bør du oppleve kampen fra sidelinjen og spillere og apparatet rundt Søgne FK håper på «stinn brakke» mandag kveld. Kaffe og vafler blir det også.
21:15
Kampen over. 2. plass til Søgne i årets 4. divisjon. Ingen grunn til å henge med hodet. Alt i alt, med et par arbeidsuhell, har Søgne-herrene levert en fantastisk sesong og kan se frem mot en ny sesong som blir uhyre spennende. Det nye seriesystemet gjør at Søgne til neste år møter flere lag i nærområdene. Med en 2. plass må Søgne finne seg i å stille i rekken av favoritter også neste sesong.
Vi gratulerer med 2. plass i år og takker for oss her fra kunstgressbanen på Tangvall.
21:13
Frispark Søgne 18 meter. Skudd langt over.
21:11
Nok et mål i buret for Søgne. Igjen avblåst for offside.
21:04
Syv minutter igjen. Definitivt kjørt for <<våre gutter>>. Ingenting å si på innsatsen, men i kveld satt ikke spillet som det skulle. Søgne-herrene fikk ikke til spillet de kan, og det er nok Lyngdals fortjeneste. Lyngdal har ledet serien i hele år og kan velfortjent ta med seg seriemesterskapet hjem.
Søgne FK takker publikum for et fantastisk fremmøte. De beklager at det ikke ble den festen klubben hadde håpet på.
21:02
Flere store sjanser til Søgne nå, men det vil seg ikke. Strøkent utenfor ved to anledninger.
20:58
En liten regnefeil i forrige oppdatering. Søgne trenger fire mål for å bli seriemestre. Det er kaldt på stadion og regneferdighetene synker i takt med temperaturen.
20:55  Mål Lyngdal 1-4
Nytt mål Lyngdal. Langpasning og Lyngdal-spiller runder Søgnes keeper. Da er vel løpet kjørt. Fem mål på 15 minutter er vel litt i overkant å håpe på.
20:54
Søgne med ballen i mål. Avblåses for offside.
20:52  Gult kort
Lyngdal-spiller får gult kort for en litt i overkant takling.
20:51
Lyngdal får frispark i farlig posisjon. Treffer muren og går til corner.
20:48
Slik kampen fremstår nå vinner Søgne ikke serien i år. Søgne er ikke like <<på>> som de har vært tidligere i høst. Det kan selvsagt skyldes motstanderen.
20:44  Mål Lyngdal 1-3
Nytt bortemål til Lyngdal. Stillingen er 1-3. Det betyr at Søgne på 35 minutter må score tre mål for å bli seriemestre.
20:41
Stokker seg litt for Søgne i angrep nå. Kommer ikke lengre enn til 16-meteren. Lyngdal har kontroll på seriefinalen for øyeblikket.
20:40  Gult kort
Gult kort til Morten Dalene. Kraftig takling. Litt ampert på banen igjen.
20:38  Mål Lyngdal 1-2
Frispark for Lyngdal. Direkte skudd, keeper Jesper redder men klarer ikke å holde, hardt skudd. Returen settes av Lyngdal-spiller.
20:35
Forsvarsklippen Morten Dalene er sendt i angrep. Nå satses det offensivt fra trenerteamet.
20:34
Frispark til Søgne 30 meter. Pasning for lang og over mål.
20:32
Søgne går hardt ut. Tre angrep på få minutter. Lyngdal kontrer og får en stor sjanse. Dette kan tippe begge veier.
20:30  MÅL Søgne 1-1
Utlikning til 1-1. Ditlef Ueland får ei tå på ballen etter en lissepasning Kevin Vigebo.
20:27  Kampen i gang igjen
Søgne rett i angrep og corner.
20:20
Speaker Jacob Rogstad bruker pausen til å få fart i publikum for å hjelpe hjemmelaget til seier. Han får også med seg publikum på en <<Island>>.
20:17  Pause: Søgne - Lyngdal 0-1
Dommeren blådser for pause på stillingen 0-1. Burde vært 1-1 etter spillets gang, men slik er nå ikke fotball.
20:14
Ampert på banen. Alexander Ruden i klammeri med Lyngdalspiller. Begge spillerne slipper med tilsnakk fra dommeren. Dommeren signaliserer tre minutter tillegg.
20:12
Alexander Ruden skyter fra 15 meter. Like over. Søgne fortjener et mål nå.
20:08
Klassisk kampbilde nå. Søgne presser, Lyngdal ligger kompakt i forsvar. Når de overtar kommer en langpasning frem mot en eller to Lyngdal-spillere. Lyngdal satser tydelig på kontringer.
20:07
Corner ender i frispark til Søgne som ender resultatløst.
20:04
Søgne presser utlikning. Corner til hjemmelaget.
20:02
Tett og tøft på banen nå. Søgne får frispark på 25 meter. Ditlef Ueland lader. Rett i muren. Innkast Lyngdal.
20:01
Ny corner til Søgne.Ingenting ut av den. Søgne overtar litt. Lyngdal ligger kompakt og satser på kontringer. Søgne trenger to mål for å vinne serien.
19:59
Nå bølger kampen frem og tilbake. Lyngdalspiller nesten gjennom, faller og får ballen borti hånda i fallet. Det skal vi være glade for,
19:58
Antydning til trampeklapp på stadion. Ingenting ut av corneren til Søgne.
19:56
Søgne-frispark like utenfor Lyngdals 16-meter. Alexander Ruden tar det og curler rundt muren. Innom en forsvarer, til corner.
19:55
Lyngdal angrep. Spiller alene med keeper Jesper. Berger en meget farlig situasjon.
19:54
Lyngdal får ingenting ut av frisparket. Søgne rett i angrep, heading like utenfor av Marcus Tønnessen.
19:52
Lyngdalspillerne kjører med mange mann i angrep. Raske er de også. Får frispark på Søgnes 16-meter.
19:46
Foreløpig en rotete kamp. Er nok nerver der ute. Ballen må ned på bakken. Ingen av lagene klarer å holde på ballen i mer en to-tre trekk.
19:43
Forøvrig rakk Jarle tilbake, med strømper. Foreløpig lite nytt herfra. Spillet bølger frem og tilbake. Ingen store sjanser til noen av lagene.
19:41
Nå er det minst 300 tilskuere på stadion.
19:39
Godt angrepsspill fra Søgne. Er kommet over sjokkstarten, begynner å spille fotball.
19:37
Tøffe tak allerede. Alexander Ruden(Søgne FK). slipper unna et gult kort etter en takling bakfra.
19:34
Lyngdal frispark fra 30 meter. Stryker tverrligger. Keeper Jesper har kontroll.
19:33  Mål Lyngdal
Forferdelig start på kampen. Ett minutt, Espen Hægeland gjennom og scorer på Jesper Augustinsen Andersen.
19:22  Kampstart
Kampen er i gang. Lett regn, fem grader kaldt. Rundt 200 tilskuere og det strømmer stadig flere til.
19:12
Det begynner å strømme publikummere til E39 banen. Jacob Rogstad gjør klar fyrverkeriet (bluss) til innmarsjen og kaffen er varm. 10 minutter igjen til kampstart.
19:08  20 minutter til kampstart
Det er tyve minutter til kampstart. Trener Svein Enersen har sagt til spillerne i spillermøtet at det i kveld kun er en sak som gjelder.
- Kos dere der ute. Klarer dere det går dette bra,sa han.
Forøvrig er Jarle Rogstad lik seg selv. 20 minutter før kampstart fant han ut at han hadde glemt fortballsokkene og styrtet ut av banen og i bilen. Håper han rekker tilbake..
11:13  Søgne FK - Lyngdal, seriefinalen
Vi sender live tekst fra klokken 19.15.
Sist oppdatert 24.10.2016 klokken 22:34 av Nicolai Prebensen
Trenerteamet Raymond Johansen og Svein Enersen har store tro på at Søgne-herrene er seriemestre når dommeren blåser av kampen mandag kveld. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
På sidelinjen like før kampstart mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)