- Et fantastisk dykk!

  Nicolai Prebensen
  12. mai 2013
  17.27
Hver søndag reiser en gjeng dykkerentusiaster på dykk et sted i Søgneskjærgården. Denne søndagen var valget minesveiperen "Jan Hubert" som i 1942 ufrivillig (kanskje) ble rent i senk av et følgeskip i tett tåke under en konvoi fra Kristiansand og vestover. 

Og for et dykk. Sammen med flere kamerater og et vennelag fra Tyskland gikk de i vannet rundt kl. 11.30 søndag. Torstein gikk helt ned til vraket, mens vi satte et undervannskamera på klubbmedlem Roar Tolfsen som gikk ned til 37 meters dyp. "Jan Hubert" er ca. 50 meter lang, har både 80- og 20 mm kanoner og er forholdsvis hel. Vraket ligger på en dybde litt i overkant av 50 meter.

- Vi kunne ikke drømme om bedre dykkerforhold, sa Liene etter dykket. - Det er sjeldent å se så bra på det dypet. Styrhuset og masta foran er intakt, og  porselensvasker fra porsgrunn Porselen lyser mot deg når du er nede. Nei dette var strålende, sa den erfarne dykkeren. 

Forholdene denne søndagsformiddagen var så bra at i videoen over kan du faktisk se vraket der det ligger inntil en bratt fjellskrent noen få nautiske mil utenfor Langeneslandet.

Videoen er kraftig redusert i kvalitet for å gjøre den webvennlig. 
Sist oppdatert 12.05.2013 klokken 17.36 av Nicolai Prebensen

Torstein Liene går i vannet mens båtansvarlig i dykkerklubben, Steinar Monsen gjør seg klar. (Foto: Nicolai Prebensen)
Del artikkelen:
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no