Pølsene er tilbake

Publisert

Klokken 12.30 torsdag kom den lille varebilen til «Slakteren i Søgne» til «Tappen på Lunde». Bak i lasterommet lå den aller første produksjonen av de velkjente wiener- og middagspølsene etter at produksjonen stoppet på grunn av brannen hos TT Eikestøl natt til 9. mai.


Pølsene er nøyaktig de samme som før brannen, eneste forskjellen er at de er produsert i Lillesand, hos slakter Eide.
- Måtte i gang med noe
- For å holde på kundene våre måtte vi komme i gang med noe. Det går gjerne ett år etter en slik hendelse og pølsene var det første vi tenkte på, sier Elise Holmen til N247 idet kjølerommet på bensinstasjonen fylles opp med helt nyrøkte pølser fra «Slakteren i Søgne». Kirsten Sagen var også med på den aller første turen til Lillesand for å hente de nyrøkte varene.
- Vi er jo egentlig konkurrenter, men da vi ringte Eide sa han ja umiddelbart. Det er heldigvis slik at kolleger hjelper hverandre når det butter litt i mot, fortsetter Holmen.
Oppskriften er fremdeles hemmelig.
- Slakter Eide vet ikke hva han blander i farsen. Oppskriften forblir hos oss og i Lillesand kommer krydderet ferdig porsjonert og blandet. Derfor vet ikke pølsemakerne der borte hva blandingsforholdet i kryddeposene er, sier hun og legger til at de er svært takknemlig for at slakter Eide er så velvillig.
Artikkelen fortsetter under bildet.
«Slakterens» pølser er tilbake. (Foto: Nicolai Prebensen).

Er det ikke litt spesielt at en bensinstasjon har ferske slaktervarer i hyllene?
- Jo, men vi på Lunde gjør hva vi kan for å hjelpe hverandre og vi støtter alt som er positivt, sier Lars Christian Skadal på «Tappen».
- Vinn vinn
- Uansett er jo dette bare en vinn vinn-situasjon og vi håper jo selvsagt på et renn av kunder nå som pølsene er tilbake i bygda, sier han.
Elise Holmen har ikke tenkt å utvide sortimentet med det første.
- Nå får vi begynne med dette og se hvordan det hele utvikler seg. Det er foreløpig bare Extra og «Tappen» som får levert, men hva fremtiden bringer er det jo få eller ingen som vet noe om. Vi får holde oss her på Lunde inntil videre i alle fall, avslutter hun.
Sist oppdatert 23.06.2016 klokken 14:16 av Nicolai Prebensen
Pølsevarene legges på kjøl av Kirsten Sagen. Lars Christian Skadal gleder seg over at slakterens pølser igjen er å finne i bygda. (Foto: Nicolai Prebensen)
Her ankommer Elise Holmen med den aller første produksjonen av pølsevarer etter brannen natt til 9. mai. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS