De fire fra KKSør som skal delta i helgens stevne i Tinntjønnhallen: Bendik Stubstad (12), Jin Amalie Lorentsen (14), Marie Holme-Kjær (14) og Nora Cederberg Rønning. (Foto: Nicolai Prebensen)

Tøffe tak i Tinntjønnhallen lørdag

  Nicolai Prebensen
  18. apr 2013
  21.43
 - Dette gjør vi for å stimulere konkurranseinteressen i klubben, og å ikke minst øke kompetansen som en profesjonell stevnearrangør, sier Terje Andersen, hovedtrener i KKSør.

Torsdag kveld var det siste finpuss før lørdagens konkurranser og de fire fra klubben som skal delta i regionstevnet lørdag ble "trukket ut av" treningsgruppa og fikk eksklusiv trening og "peptalk" av hovedtreneren i klubben. De fire er Bendik Stubstad (12, Jin Amalie Lorentsen (14), Marie Holme-Kjær (14) og Nora Cederberg Rønning.

- Jeg tror flere av disse har medaljesjanse i helgen så det blir spennende, både arrangementsmessig og sportslig, sier hovedtreneren.

 I alt er rundt 80 deltakere fra hele regionen påmeldt og klubbleder Fiona Lied sier at det også kommer et lag fra Sveio nære Haugesund. Hun forteller videre til N247 at deltakerne skal konkurrere i både ”kata” og ”kumite”.

"Kata" er bevegelser og teknikker utført i forhåndsbestemte mønstre. Det skal etterligne kamp mot usynlige motstandere – en slags ”skyggeboksing”. Klubbene trener forskjellige stilarter av karate og det kommer tydelig frem i en "kata" konkurranse.

- "Kumite" er et Japansk uttrykk for kamp. Vi må forholde oss til strenge regler i "kumite" klassene slik at mann unngår alvorlig skader. Det blir også brukt en del beskyttelsesutstyr i denne klassen, sier hun.

KKSør er karateklubben for Søgne og Songdalen og har ca.60 aktive utøvere bosatt i disse kommunene. Klubben som ble grunnlagt i 2002 er i vekst og i nivå. I år hadde klubben for første gang deltakere i NM, og til helgen er det den første gang KKSør arrangerer et regionsstevne. Lied håper at folk vil komme til Tinntjønnhallen lørdag for å lære mer om sporten. Stevnet starter kl. 10.00.
Sist oppdatert 19.04.2013 klokken 08.34 av Nicolai Prebensen

Bendik Stubstad (12) gleder seg til stevnet i Tinntjønnhallen lørdag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Del artikkelen:
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no