Torsdagens dykking etter "spøkelsesredskap" var nummer fem eller seks i rekken for Søgne Dykkerklubb. Her er leder i klubben, Karl Klungland fotografert etter et dykk i desember. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Storfangst av «spøkelsesredskap»

  Nicolai Prebensen
  07. jan 2016
  18:55
17 teiner, to garn og en ruse var resultatet av torsdagens dykk etter mistet eller forlatt fiskeredskap i Søgne-skjærgården.

Tre mann
- Det er mye på ett to-timers dykk og tre mann i vannet, sier leder i Søgne Dykkerklubb, Karl Klungland til N247 torsdag ettermiddag.


Dette var vår femte eller sjette tur og totalt har vi nå tatt opp 56 «spøkelsesredskap» fra sjøen. Mesteparten av redskapene er teiner, men vi finner også en del garn og ruser, fortsetter Klungland.

Nye medlemmer
- Det er stort sett en kjerne av medlemmer som er ute, men vi har fått en del nye medlemmer som har vist interesse for dugnaden. Det setter vi stor pris på. 

- Det er mye positivt med dette arbeidet. Først og fremst får vi ryddet på bunnen slik at redskapene ikke ligger og fisker uten at sjødyrene kommer ut igjen. For det andre drar vi inn litt penger til drift av båt og klubbkassa og for det tredje får vi jo dyrket hobbyen vår, sier han.

Klungland vet ikke om de topper listen over den mest aktive dykkerklubben i landet.

Ikke ferdige
- Vi rapporterte inn 36 funn ved nyttår. Da lå vi som nummer tre på forbundets liste. Hvilken plassering vi har nå vet jeg ikke. En ting er sikkert, vi er ikke ferdige enda, sier dykkerklubblederen.

Den røde streken markerer dagens dykk. De blå strekene funn. Den blå sirkelen markerer funn av hele 16 "spøkelsesredskap". (Foto: Kart med tillatelse fra Kystverket)

Bildet viser en ruse som har fisket lenge. Denne dro oppsynsmann Espen Halvorsen opp fra havbunnen like før jul i Søgne-skjærgården. Full av fisk, hummer og krabber som ikke hadde sjanse til å overleve. (Foto: Espen Halvorsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no