Klipper pølsesnor fredag
Fredag åpner samvirket 4640 Søgne et eget julemarked på Tangvall. Ordfører Astrid Hilde har lovet å stille i rød nissekjole og vil åpne markedet med å klippe over en pølsesnor som er spesiallaget for anledningen.
En del av 4640 Søgne
- Målet med julemarkedet er å gi befolkningen kjennskap til hva som produseres av mat i nærmiljøet. Nå som slakter TT Eikestøls Eftf. er blitt en del av 4640 Søgne får vi frem enda flere lokalproduserte produkter og ikke minst får «Søgnepølsa» sin renessanse på markedet, sier Terje Pettersen til N247. Han er leder av samvirket.
Onsdag morgen var vi med på produksjonen av Søgnepølsa og selv om pølsemakerne Bård Dalmark og Kim Karstensen var hemmelighetsfulle rundt oppskriften til pølsa, fikk vi et lite innblikk i hvordan pølsa lages. Delikatessen har sitt utspring i en gammel oppskrift til slaktermester Bård Klungland,
Hvordan Søgnepølsa lages ser du i Nett-TV vinduet.
Her henger de første søgnepølsene klare til røyking og koking.
Sist oppdatert 10.12.2015 klokken 10:07 av Benedikte Kvåle

Her lager pølsemakerne Bård Dalmark og Kim Karstensen de første søgnepølsene som havner på julemarkedet fredag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Slakter Bård Klungland forteller Terje Pettersen om Søgnepølsas historie. (Foto: Nicolai Prebensen)