Vil bygge ny videregående skole etter Powerhouse prinsippet

Publisert
"Det nye flertallet med Arbeiderpartiet i spissen har på bakgrunn av et stort miljøengasjement generelt og hos ungdommene spesielt, ønsker om å få en klar miljøprofilering på nye bygg og innhold i Nye Søgne VGS". 

Dette står i en pressemelding søgneordføreren sendte ut mandag ettermiddag.
Møter fylkespolitikere
Tirsdag legger hun frem ideer for den politiske ledelsen i fylkeskommunen og får med seg representanter for Snøhetta arkitekter, Zero, fagfolk fra Oslo og representanter fra Agder Energi.
- Det nye politiske flertallet i kommunen er enige i at vi skal søke å utrede Powerhouse konseptet for de nye byggene på Tangvall, eventuelt inkludert svømmehall, sier Astrid Hilde til N247.
Plusshus
- Powerhouse konseptet går ut på å bygge hus som produserer mer energi enn bygget selv har bruk for. Da blir det det vi kaller ett «Plusshus». Dette er noe vi gjerne vil se på i sammenheng med byggingen av både ny videregående skole, ny ungdomsskole og eventuelt en svømmehall. Varmen fra bassenget kan lagres og brukes som energi i byggene, sier hun.
- Blir ikke dette svært kostbart?
- Nå er vi tidlig ute, og på et tankenivå foreløpig, sier Hilde.
- Vi legger frem disse ideene for fylket nå og håper på gehør for å utrede et slikt konsept. I en utredning vil selvsagt også kostnad være en viktig del av hele prosessen.
Brattørkaia i Trøndelag, som er det første Powerhouse konseptet i landet, fikk 36,5 millioner i støtte fra Enova og det kan være mye midler å hente utenfra på grunn av den nytenkende og miljøvennlige måten slike bygg bygges og drives på, sier hun.
Ledende
Ordføreren har også invitert UIA til å bli med i utredningen og ønsker at Agder og Søgne skal bli ledende innenfor denne nye teknologien. 
- Det offentlige må gå foran og drive det grønne skiftet fremover ved handling, og ikke bare med fagre ord og festtaler, avslutter Hilde.
kan nye skolebygg i Søgne drives med egenprodusert energi. (Foto: Illustrasjon: Søgne kommune/Rambøll)
Powered by Labrador CMS