Richard Ellefsen og kranfører Robert fra Polen i kurven på liften under monteringen av det 1200 kvadratmeter store banneret som ble montert i Kristiansand havn torsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

1200 strips og 100 meter strikk

  Nicolai Prebensen
  16. juli 2015
  14.44
- Jeg kjenner litt på høyden, men det går seg til, sier produksjonsleder Richard Ellefsen i XR Visuell Kommunikasjon til N247 torsdag ettermiddag. Da var monteringen av det 1200 kvadratmeter store banneret på silobygget på Silokaia i Kristiansand over halvveis unnagjort.

Søgnefolk
Det er det Søgnebaserte reklamebyrået som har stått for design og produksjon og det er trykket i tre deler i full høyde på 20 meter og har en totallengde på 60 meter. Banneret reklamerer for Kanalbyen på Odderøya som skal romme 700 boliger med høyhus på inntil 14 etasjer. Utbygger er i hovedsak Kristiansand Havn og J.B. Ugland Eiendom i Grimstad.

- Dukene veier 290 kilo totalt og består av 40 prosent hull. Vi er fem mann som monterer og målet er å bli ferdig i dag, sier Ellefsen under en liten pause fra arbeidet 20 meter over bakken.

Ellefsen mener at dette er det største banneret som noen gang er montert på Sørlandet.

- Jeg kjenner litt på høyden, sier Richard Ellefsen, produksjonsleder i det Søgnebaserte reklamebyrået XR Visuell Kommunikasjon.

- Du har ikke høydeskrekk?

- Litt men det gir seg etterhvert. Jobben er såpass krevende at jeg konsentrerer meg mest om å få hengt på plass duken. Det blåser en del i dag så det er viktig å sørge for at ikke vinden tar tak. Da kan det fort bli problemer, sier Ellefsen.

Banneret skal henge på silobygget i en måneds tid, og er festet med 1200 strips og 100 meter strikk. Det monteres på et stillas som er festet i betongveggene til den karakteristiske bygningen på havna i Kristiansand.

Høyt opp til toppen av banneret. (Foto: Nicolai Prebensen)

Banneret blir synlig i havnebildet i Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no