På denne grusveien vil deler av Topp80-klassen sykle den 23. mai. Det kan bli spektakulært, sier Dag Morten Frantzen, Christian Berthelsen og kenneth Berner Lohne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Vårens vakreste?

  Nicolai Prebensen
  29. mars 2015
  22.13
23. mai arrangerer Søgne Cykleklubb et sykkelritt som få andre sykkelklubber i Norge tilbyr. Søgne Grand Prix blir noe klubben kaller et episk ritt, og blir svært publikumsvennlig. Dette kan fort bli vårens vakreste eventyr i Søgne.

Klubben slår virkelig på stortromma og lover en fartsfylt dag for barn fra 0 - 12 og helt opp på seniornivå.

Rundbane
Rittstart og målgang blir ved brannstasjonen på Salemsveien og veien blir stengt under rittet. Løypa er kort, kun 5,7 kilometer per runde og rytterne vil passere start-målområde flere ganger.

- Dette blir svært publikumsvennlig, og tilskuerne vil i tillegg til høy stemning kunne se hele rittet live på storskjerm, sier Dag Morten Frantzen, Kenneth Berner Lohne og Christian Berthelsen som er tre av de i alt seks herrene som planlegger arrangementet. I tillegg stiller en masse klubbmedlemmer og frivillige for å gjøre dagen til en fest i Søgne.

Grus
Topp80-klassen (de 80 beste amatørene) får i tillegg til en flat løypeprofil på asfalt med stor fart, en stor utfordring da de skal sykle 7 kilometer på grusveiene på Tangvalljordene, med racersykkel.

- Asfaltetappene går i rundbane fra Salemsveien til Lunde, langs Eikeveien og Sangvikveien og inn Salemsveien til målpassering ved brannstasjonen. Av totalt ti runder vil de som stiller i Topp80-klassen, i fem av rundene ta turen inn over Tangvalljordene som gir en fantastisk ny dimensjon i et sykkelritt. Bildene fra helikopteret vi har leid inn bør bli fantastiske, sier de tre entusiastene.

Sykkelglede og mestring
I en pressemelding fra klubben står det at de yngste barna 0-12 skal få oppleve sykkelglede og mestring i en tilpasset løype. Bedriftslagene skal sykle 3 runder på ren asfalt, og består av minimum 3 deltakere, maks 15, hvor det er den 3. beste tiden som gjelder.

Juniorene i klassen 13-14 år og 15-16 år vil også oppleve en ekstra følelse av å delta på noe
stort. De starter i fellesstart med Åpen klasse fra 17 år og oppover, men det er de yngste som skal ligge fremst i feltet. Det vil da bli i 2 runder for 13-14 år, 4 runder for 15-16 år og 6 runder for Åpen klasse fra 17 år. Dette skjer også kun på ren asfalt runder av 5,7 km.

- Vi tror de eldre skal få nok med å henge på de yngre som sykler kortere distanse, og de yngre får en opplevelse de kanskje sjelden får - lede an ett stort sykkelfelt, sier de tre.

Oppfordring til bedrifter
- Vi sparer ikke på noe som helst og lover en dag helt utenom det vanlige for sykkelamatørene og publikum. Spesielt håper vi på stor deltakelse fra bedriftene i distriktet og allerede nå har Mur i Sør meldt på et lag. Vi håper at de utfordrer en annen bedrift slik at denne oppfordringen setter i gang en «flodbølge» av bedrifter som vil delta på moroa den 23. mai, sier Lohne, Frantzen og Berthelsen.

Sist oppdatert 29.03.2015 klokken 20.33 av Nicolai Prebensen

Mye moro for de minste også den 23. mai. Bildet er fra Kidz Classic under Hellersdalen Classic 2014. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)

Arrangøren regner med tette dueller som her under målgang mellom Hans Martin Aamodt og Kristian Salö under klubbmesterskapet til Søgne Cyklekubb 2014. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no