
Stenger etter 30 års drift
New Hongkong eller Sjasmin som stedet ble kalt den senere tid stengte dørene helt på slutten av 2014. Det har blitt servert mat og drikke her siden St Johnner restaurant åpnet dørene da det nye Haugenbygget på Tangvall var ferdig i 1982. Etter en konkurs og en kortere periode med ulike drivere ble restauranten overtatt av Yuet Li (Stanley). Da hadde kinamat allerede vært på menyen en periode og restauranten endret i 1989 navn til New Hongkong.
Stanley drev restauranten på Tangvall i mange år og i glansdagene var det en populær restaurant med godt besøk. I 2007 reiste Stanley av familiære årsaker tilbake til Kina og overlot driften til Thao Kim Than.
Ny profil
I Løpet av 2014 endret restauranten profil og benyttet navnet Sjasmin. Dette har tydeligvis ikke kunnet snu den negative utviklingen for bedriften og driftsresultatet de siste årene har falt fra pluss 600.000 i 2011 til minus 300.000 i 2013 .
N247 kjenner til at både utleier Haugen Senter AS og nåværende driver av stedet arbeider med å få inn nye krefter til å fortsette restaurantdriften. Utleiers stedlige representant Magnus Tangvall bekrefter fredag at man håper å få ny drift i de tradisjonsrike lokalene så raskt som mulig.
Tøft for serveringsbedriftene
Daglig leder av Søgne Handelsforening Pablina Repstad som selv driver Torvets Cafe & Pub og som tidligere har arbeidet for New Honkong sier til N247 at det vil være veldig trist hvis den tradisjonelle restauranten forsvinner.
- Vi sliter med å finne ut hva vi skal tilby lokalbefolkningen for at de skal benytte serveringstilbudene som finnes lokalt. Vi har prøvd mye forskjellig men når butikkene stenger på Tangvall blir området tomt for folk, sier Repstad.
Ikke skyld på kundene
Tommy Svendsen, tidligere innehaver av «Bageriet», sier til N247 at det var utfordrende å drive serveringsbedrift i Søgne.
Tommy Svendsen, tidligere innehaver av «Bageriet», sier til N247 at det var utfordrende å drive serveringsbedrift i Søgne.
- Enkelte har nok en forventning om at ting skal være billigere i Søgne enn i byen, men kostnadene er de samme uansett hvor man driver. Skal vi holde et høyt servicenivå så koster dette og da er vi avhengige av et stort nok volum for å holde nivået oppe. Treffer vi ikke på konseptet nytter det ikke å skylde på kundene. Med over 10.000 mennesker i bygda burde det gå an å driver et serveringssted med god kvalitet og riktig pris dersom man treffer med konseptet. Sats på de unge voksne og tilby kvalitet, er rådet fra Svendsen til serveringsbransjen i Søgne.
Sist oppdatert 02.01.2015 klokken 14.30 av Jon Aamodt

New Hongkong stengte dørene i romjulen 2014. (Foto: Jon Aamodt)