Arvid Olsen (t.v.) og Arvid Bentsen er sammen med 13 medlemmer i Kristiansand Roklubb klare for guidet tur i Søgneskjærgården onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Lei skjærgården i Kristiansand

  Nicolai Prebensen
  03. sept. 2014
  19.49
- Vi var litt lei av Kristiansandsskjærgården og ville ro oss en tur i Søgneskjærgården, sier Arvid Olsen i Kristiansand Roklubb litt spøkefullt.

Guide
- Guiden vi har med oss er ikke hvem som helst heller, fortsetter Olsen.

- Arvid Bentsen kan trygt kalles en ivrig roer. Han er også leder av tur og mosjons gruppa i roklubben. Bentsen har hytte i bygda og bare i sommer har han rodd rundt 300 kilometer i Søgneskjærgården. Han hadde seg en liten svipptur over til Danmark også, i robåt, legger Arvid Olsen til.

Rundtur
- Vi ror ut til Ny-Hellesund, videre til Borøya. Derfra videre til hytta på Støle hvor vi tar en kopp kaffe sammen, sier Arvid Bentsen til N247.  

Minutter etter fylles båtene med fire mann i hver båt, samt en rormann (cox) og setter kursen for Ny-Hellesund.

1945
- Båtene er ikke rene konkurransebåter. Disse er såkalte "coastal" og er mye bredere enn banebåter. Egentlig er det litt for stille for denne type båt i dag, men det blir en fin tur, sier Bentsen.

Den ene av båtene er er en "innrigger" med kun fire årer, og bygget i tre. De to andre båtene er glassfiberbygd og ros med åtte årer. Innriggeren er bygget i Danmark rundt 1945, og var et flott syn på fjorden onsdag kveld.  

Innriggeren fra 1945 var et flott syn på Høllefjorden onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

15 medlemmer i Kristiansand Roklubb klare for guidet tur i Søgneskjærgården onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no