Arvid Olsen (t.v.) og Arvid Bentsen er sammen med 13 medlemmer i Kristiansand Roklubb klare for guidet tur i Søgneskjærgården onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Lei skjærgården i Kristiansand

  Nicolai Prebensen
  03. sept. 2014
  19.49
- Vi var litt lei av Kristiansandsskjærgården og ville ro oss en tur i Søgneskjærgården, sier Arvid Olsen i Kristiansand Roklubb litt spøkefullt.

Guide
- Guiden vi har med oss er ikke hvem som helst heller, fortsetter Olsen.

- Arvid Bentsen kan trygt kalles en ivrig roer. Han er også leder av tur og mosjons gruppa i roklubben. Bentsen har hytte i bygda og bare i sommer har han rodd rundt 300 kilometer i Søgneskjærgården. Han hadde seg en liten svipptur over til Danmark også, i robåt, legger Arvid Olsen til.

Rundtur
- Vi ror ut til Ny-Hellesund, videre til Borøya. Derfra videre til hytta på Støle hvor vi tar en kopp kaffe sammen, sier Arvid Bentsen til N247.  

Minutter etter fylles båtene med fire mann i hver båt, samt en rormann (cox) og setter kursen for Ny-Hellesund.

1945
- Båtene er ikke rene konkurransebåter. Disse er såkalte "coastal" og er mye bredere enn banebåter. Egentlig er det litt for stille for denne type båt i dag, men det blir en fin tur, sier Bentsen.

Den ene av båtene er er en "innrigger" med kun fire årer, og bygget i tre. De to andre båtene er glassfiberbygd og ros med åtte årer. Innriggeren er bygget i Danmark rundt 1945, og var et flott syn på fjorden onsdag kveld.  
Sist oppdatert 05.09.2014 klokken 00.00 av Nicolai Prebensen

Innriggeren fra 1945 var et flott syn på Høllefjorden onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

15 medlemmer i Kristiansand Roklubb klare for guidet tur i Søgneskjærgården onsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no