Hjørdis Kjellevik har vært med på diverse basarer i Bedehuset på Flekkerøy siden hun var åtte år gammel. (Foto: Arild Hansen)

Har medvirket i basarer i 62 år

  Arild Hansen
  18. mars 2023
  17:31
- Jeg var bare åtte år gammel da jeg var med min mormor Marta Kristiansen på basar her i bedehuset for første gang. Det er rundt 62 år siden det, sier Hjørdis Kjellevik med et smil til N247 lørdag ettermiddag.
 
Vært ivrig
Siden den gang har hun vært med. Først og fremst i den årlige basaren som blir arrangert av «Misjonssambandets eldre kvinneforening», og en annen basar som hun og noen andre damer «bare» hjelper litt til i.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg gikk vel i andre klasse på skole den gang jeg ble min mormor ei gang i uka når foreningen hadde møter. Der lærte jeg og brodere, samtidig som jeg nok koste meg veldig sammen med de mange eldre damene. For jeg fortsatte med dette, og i årene som fulgte var jeg med på å selge lodd og leverte ut gevinster til glade vinnere, sier Hjørdis.

Lørdag var hun på plass på talerstolen igjen. Når barnemøtet var over, startet loddsalget, samtidig som de blide jentene bak disken fristet med smørbrød og kaker i all verdens av varianter.

- Nå kommer det nok enda flere folk utover ettermiddagen og kvelden. 

Flekkerøyguttene skal synge, så her blir det nok liv som ellers, sier Hjørdis Kjellevik, som styrer basarene med ei stødig hånd.

- Rigmor Kristiansen er leder i foreningen, og så er det med en flott gjeng med andre jenter som gjør en uunnværlig innsats, avslutter Hjørdis.
 
Hjertelaget
Omtrent på samme tiden som basaren startet i Bedehuset, satte det seg ned rundt 100 personer på stolene i menighetssalen i kirken bare noen få titalls meter oppe på knausen ved rundkjøringen. Det var klart for «Hjertelagets» månedlige treff. Med mye god mat, taler, sang og utlodning.

- Vi har dekket på til over 100 personer, og som du ser så er det ikke en eneste stol ledig, sa «Hjertelagets far», Tore Nybro til N247 like før møtet startet.

Rigmor Kristiansen er leder i "Misjonssambandets eldre kvinneforening" på øya. Her serverer hun smørbrød og kaker til kjøpelystne gjester. (Foto: Arild Hansen)

Som alltid når Hjertelaget arrangerer sine månedlige treff i menighetssalen i Flekkerøy kirke, blir hver stol tatt i bruk. (Foto: Arild Hansen)
Annonse