Onsdag er den siste dagen med finvær på en stund i følge meteorologene. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Har sendt ut oransje farevarsel: Opprettholder varselet

  Nicolai Prebensen
  16. mars 2023
  08:38
Oppdatert: Meteorologene holder på at vi går to dager i møte med et skikkelig ruskevær. Et lavtrykk kommer inn til Sør-Norge og skal i følge meteorologene gi en god del nedbør de kommende dagene. Det er varslet 35 millimeter torsdag og 31 millimeter fredag.

Oransje farevarsel
Onsdag ettermiddag sendte Meteorologisk ut et farevarsel for snø. Oransje er den nest høyeste graderingen for farevarsel. 

«Fra torsdag ettermiddag er det ventet 25-40 cm snø i indre strøk, nær kysten 10-20 cm. Nedbøren starter i Agder og brer seg til Telemark torsdag kveld. Natt til fredag ventes overgang til regn i de kystnære områdene av Agder. Dette kan gi overvann enkelte steder her. Nedbøren avtar fredag ettermiddag

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe sier til NRK Sørlandet torsdag morgen at det lokalt kan komme mye snø.

- I en sone vest for Kristiansand kan det komme så mye som hundre millimeter nedbør, da trolig som sludd og regn. Man må forvente vanskelige kjøreforhold, sier han.

Natt til fredag kan nedbøren komme som sludd i lavlandet, men i fjellet varsles det om snøfokk.

Helgeværet blir også av den grå og fuktige sorten med regnbyger, men ikke i de mengdene som varsles i dagene før helgen.

Snø
Øverst i kommunen kommer nedbøren som snø torsdag, men fredag stiger temperaturene og det blir regnbyger gjennom helgen.
Sist oppdatert 16.03.2023 klokken 08:45 av Nicolai Prebensen

Værkartet Meteorologisk Institutt sendte ut onsdag ettermiddag. (Foto: Meteorologisk Institutt)
Annonse