Julie Rossavik og Tor André Walestrand foran Skjærgårdsheimen på Flekkerøy. (Foto: Arild Hansen)

Et annerledes skoleår

  Arild Hansen
  14. mars 2023
  16:18
Studentene som er tilknyttet «Ungdom i oppdrag» på Skjærgårdsheimen på Flekkerøy, opplever en helt annen hverdag enn det den jevne norske skoleelev gjør i videregående skole.
 
Seks måneder
Et helt vanlig skoleår starter jo som kjent etter at kalenderen har passert midten av august og avsluttes rundt St. Hans-tider.  Hos «Ungdom i oppdrag» har de også sine vanlige skoledager, men «skoleåret» blir likevel helt annerledes. 

Tirsdag traff N247 Julie Rossavik fra Sola utenfor Stavanger og Tor André Walestrand som opprinnelig kommer fra Notodden.

- Her har vi to bibelskoler under samme tak. Samlet skoletid varer i rundt et halvt år. Noen studenter går på «Destiny» mens andre går på «Revive». Første nevnte gruppe går fra september til mars måned, mens den andre gruppen begynner på nyåret og går frem til juni, sier Julie og Tor André.
 
Julie
Etter tiende klasse begynte Julie på videregående skole i Stavanger. I fjor vendte hun nesen mot Flekkerøy, og studier ved «Ungdom i oppdrag».

- Jeg tok det vi kaller for DTS (disippeltreningsskole). Første halvdel er vi på skole på øya. Så blir det ut på tur, ut i den store verden og skal praktisere det vi har lært. I Thailand, som vi nylig kom hjem i fra, var jeg en av tre personer i staben. På turen hadde vi med oss ni studenter. Der nede ble vi møtt av lokale kontakter, og etter hvert brukte vi mye tid i en by som heter Mae Sot. Mange her hjemme har nok fått med seg urolighetene i Myanmar og den store flyktningstrømmen mot Thailand. Det var dem vi tok i mot og hjalp med blant annet matpakker, i tillegg til at vi hadde leirer for barna, og vi hjalp til med andre praktiske ting. Kristendom var helt ukjent for dem, og ingen hadde hørt om Jesus. Så kontrastene er store fra det vi er vant med her hjemme, sier Julie Rossavik.
 
Tor André
- Jeg er utdannet barne- og ungdomsarbeider, og har jobbet i barnehager både hjemme i Notodden og i Kristiansand. I dag bor jeg med familien her ute på Flekkerøy, og jeg begynte ved «Ungdom i oppdrag» i 2020. Det ble et halvt år med DTS, og videre stab. Jeg har vært på to turer før. Nå skal vi i staben sende ut 14 studenter på tur. Ei gruppe drar til Thailand og en til Midt-Østen. Jeg drar i etterkant på pastoralt besøk, sier han til N247.
Sist oppdatert 15.03.2023 klokken 13:02 av Nicolai Prebensen

Noen av elevene samlet i matsalen til Skjærgårdsheimen. (Foto: Arild Hansen)

Noen av elevene samlet til lunsj i menighetssalen i Flekkerøy kirke som de låner som klasserom nå. (Foto: Arild Hansen)
Annonse