Hendelsene i distriktet oppdateres fortløpende. (Foto: Erlend Stokke)

Hendelsesloggen: Flere hus strømløse etter trafikkuhell

  Nicolai Prebensen
  17. mars 2023
  21:01
Vennesla klokken 03.47: Politiet melder om et trafikkuhell hvor en enslig bil har kjørt inn i og knekt en stolpe. Ledninger henger over veien på stedet og veien er foreløpig sperret. 

- Det er ikke personskader og trafikken dirigeres på stedet. Det arbeides med å  sikre ledningsnettet tilknyttet stolpen og det er blant annet strømledninger i stolpen som er skadet og har ført til at 2-3 hus er strømløse, melder politiet noe senere på morgenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Søndag
Kristiansand klokken 19.35: Politiet får melding om innbrudd i bolig i Vågsbygd. 

- Gjerningspersonen ble overrasket av eier og stakk av. Politiet har lett i området etter mistenkte uten resultat. Huseier vurdere å anmelde forholdet, melder Agder politidistrikt på Twitter.

Søgne, Høllebrygga  klokken 01.46. Mann i tenårene bortvises fra stedet på grunn av ordensforstyrrelse. 

Klokken 02.16 melder politiet at mannen har ikke etterkommet pålegget og innbringes til arrest og anmeldes for forholdet, opplyser Agder politidistrikt på Twitter.

Søgne Hølleveien, klokken 00.49: To menn i 20-årene anmeldes for urinering på offentlig sted.

Kristiansand, Vestre Strandgate klokken 00.14: Mann i 20-årene innbringes til arrest og anmeldes etter å ha slått en vekter på utested.

Kristiansand Vestre Strandgate klokken 00.14: Mann i 20-årene innbringes til arrest og anmeldes etter å ha slått en vekter på utested.

Kristiansand Tollbodgata klokken 00.20: - Mann i 20-årene bortvist fra sentrum på grunn av ordensforstyrrelse og anmeldes for forulemping av offentlig tjenestemann.

I tillegg er flere personer bortvist fra sentrum av Kristiansand for ordensforstyrrelser i løpet av natten og en 18 år gammel gammel mann er stoppet og mistenkes for kjøring i påvirket tilstand på Bjørndalssletta i Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Lørdag
Kristiansand, Henrik Wergelandsgate klokken 23.51: Politiet får melding om mann med slegge. 

- Slegga beslaglegges og mannen anmeldes for ordensforstyrrelse, melder politiet på Twitter.

Kristiansand klokken 1710: En mann er anmeldt for å ha fløyet drone innenfor sikkerhetssonen til Kjevik flyplass som er på fem kilometer. Det melder Agder politidistrikt på Twitter lørdag kveld.

Kristiansand klokken 16.54: Politiet får melding om brann i bygning i Kobberveien. 

- Det skal være åpne flammer på stedet og røykdykkere har gått inn i bygningen og starter slukking, melder politiet.

Klokken 17.08 meldes det at én person er kjørt til sykehus med røykskader. 

- Det er ingen andre personer som er meldt savnet per nå. Det skal ikke være fare for videre spredning, melder politiet.

Politiet melder klokken 18.03 at nødetatene avslutter på stedet. 

- Det har brent i en boenhet, og en person ble kjørt til sykehus. To personer slukket med hageslange før nødetatene kom til stedet, de gjorde en god jobb for å hindre videre brannutvikling, melder politiet.

Kristiansand klokken 14.07: En bilfører mistenkes for kjøring i påvirket tilstand og har vært på legevakt for nødvendige prøver. Førerkort beslaglagt og sak opprettes, opplyser politiet.

Natt til lørdag er det ikke registrert hendelser i Søgne, Songdalen eller på Flekkerøy. Ut over dette har det i følge politiets hendelseslogg vært en relativt rolig natt i distriktet.

Kristiansand lørdag morgen: Politiet har startet leting etter en kvinne som er savnet fra Stener Heyerdahl omsorgssenter lørdag morgen.
 
- Beskrivelse av vedkommende er 170 centimeter høy, slank, grålig hår, rød boblekåpe, briller og joggesko. Ta kontakt med politiet på 02800 ved observasjon, melder Agder politidistrikt lørdag morgen.

Klokken 08.48 melder politiet at damen funnet i god behold i Kristiansand sentrum.

Slettheia klokken 04.34: En mann i 40 årene innbringes til arresten i Kristiansand etter å ha utøvd skadeverk inne i en privat bolig.

Kristiansand klokken 01.45: - Patrulje anmelder og bortviser en mann i 50-årene på grunn av ordensforstyrrelse.

Kristiansand klokken 00.12-01.09: Politiet har gjennomført en visitasjonskontroll etter kniv i sentrum. 

- 120 kontrollerte personer, ingen funn. melder Agder politidistrikt natt til lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fredag
Kristiansand klokken 20.10: - Politiet er i området ved Voie Kirke da det har kommet melding om bruk av fyrverkeri i området, melder politiets operasjonsleder.

Kristiansand klokken 14.48: Politiet får melding om trafikkuhell i Barstølveien, Sørlandsparken. 

- To biler og to personer involvert. Ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetatene er på vei til stedet, melder politiet på Twitter.

Kristiansand klokken 13.08: Vegtrafikksentralen melder at Vågsbygdporten er åpnet igjen for vanlig trafikk.

Kristiansand klokken 11.03: E39/Fv456 Vågsbygdporten vestgående retning er stengt på grunn av overvann i tunnelen. Omkjøring er skiltet, melder Vegtrafikksentralen sør.

Agder klokken 06.12: Det har vært en rolig natt i Agder. 

- Ingen oppdrag knyttet til vær eller føreforhold så langt i natt, melder politiet i Agder på Twitter,

Kristiansand klokken 03.09: Politiet får melding om krangling på spisested i sentrum. 

- Politiet på stedet og er i kontakt med en mann som er slått i ansiktet. Også kontroll på mistenkte. Politiet tar avhør på stedet og mistenkte er besluttet pågrepet, skriver politiets operasjonsleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Torsdag
Søgne klokken 19.58: Et tre har falt over Eikeveien i Søgne. Det er Erlend Stokke som har sendt N247 bildet torsdag kveld. Han forteller at veiene i Søgne er sleipe og slapsete og at snøen legger seg i veibanen. På Vedderheia er det fullt vinterføre i følge en N247-leser.

Bildet er fra Vedderheia hvor vinteren har vendt tilbake. (Foto: N247-leser).

Meteorologene melder torsdag kveld at allerede klokken 23.00 stiger temperaturen til tre varmegrader og vil stige ytterligere ut over morgentimene fredag. Nedbøren skal gå over fra snø og sludd til regn rundt midnatt.

Kristiansand klokken 18.58: Dvergsnesveien krysset Lianveien.

- Nødetatene er på vei til stedet etter melding om trafikkulykke mellom to biler. Totalt seks personer involvert. Alle ute av bilene, virker ikke alvorlig, opplyser politiets operasjonsleder.

Statens vegvesen torsdag ettermiddag: - Det blir et krevende døgn på veiene i Agder og Vestfold og Telemark fra i ettermiddag til i morgen, fredag. Vi forventer mye snø på hovedveiene, skriver Statens vegvesen torsdag ettermiddag.

Statens vegvesen har alt vi har av mannskap ute, men med slike mengder og trafikk på veiene vil det ta tid å rydde.

- Vi oppfordrer trafikantene i Agder om å komme seg tidlig hjem i ettermiddag og la bilen stå i kveld, sier Rudi Malmo i Statens vegvesen.

Snøen som kommer, vil føre til vanskelige kjøreforhold i ettermiddag og i kveld.

I følge vegvesenets trafikkameraer klokken 18.00 ligger snøen på E39 lengre vest i fylket og på E18 lengre øst i fylket. I nærdistriktet er E39 foreløpig fri for snø.

Kristiansand torsdag: En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skytingen i Kristiansand i februar. Skytingen foregikk på Grim Torv.

- Vi har pågrepet en person som er siktet for drapsforsøk knyttet til skytehendelsen på Grim den 13. februar, bekrefter politiinspektør i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen, til Fædrelandsvennen.

Mannen ble i Agder tingrett tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev, besøk og medieforbud. To av ukene er i full isolasjon, skriver avisen videre.

Agder torsdag ettermiddag: - Agderpolitiet anmoder innbyggerne å følge med på værvarselet om de skal ut å kjøre på veiene de nærmeste timene. Spesielt fra Flekkefjord til Mandal ventes det vanskelige kjøreforhold fra tidlig i ettermiddag og utover kvelden, melder politidistriktet på Twitter.

Søgne onsdag: En elev ved Lunde skole ble onsdag ettermiddag fratatt skolesekken på Lunde. Eleven skal i følge etterforskningsleder Tore Larsen ved Søgne og Songdalen politistasjon ha satt fra seg sekken og en voksen mann skal ha tatt denne med seg.

En politipatrulje kom til stedet uten at vedkommende ble funnet. Det var også en voksen person som prøvde å få mannen til å gi fra seg skolesekken uten å lykkes.

- Vi har opprettet sak, men det er per nå ikke noe nytt i saken. Mannen var ukjent for vedkommende som prøvde å hjelpe gutten. Skulle noen finne denne sekken, eller kjenner til saken vil vi gjerne ha tips, sier Larsen til N247.

Søgne, Tangvall klokken 00.04: UP har hatt kontroll ved Tangvall.

- 40 førere kontrollerte. Én anmeldes for kjøring uten førerkort og mistanke kjøring i påvirket tilstand, melder Agder politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Onsdag
Kristiansand klokken 12.12: UP har avholdt trafikkontroll i Travparkveien. Det ble utferdiget fire gebyr for manglende beltebruk og 24 forelegg for hastighet. Høyeste måling var 70 km/t i 50-sone.

Det ble også holdt trafikkontroll i Barstølveien hvor elleve bilister fikk gebyr for manglende beltebruk.

Kristiansand klokken 00.00: UP stanset en bil på Kongsgård der fører mistenkes for ruskjøring.

- Blodprøve er sikret og sak opprettes, melder Agder politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tirsdag
Kristiansand klokken 18.45: - Bilfører kontrollert i sentrum. Vedkommende har ikke gyldig førerkort og det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand. Sjåføren fremstilles for blodprøvetaking og sak opprettes, skriver politiet på Twitter.

Kristiansand klokken 18.45: Politiet kontrollerer bilfører kontrollert i sentrum. Vedkommende har ikke gyldig førerkort og det er mistanke om kjøring i påvirket tilstand og fremstilles for blodprøvetaking.

Kristiansand klokken 17.01: Brannvesenet, politi og ambulanse på vei til privatadresse i Vågsbygd etter melding om røykutvikling/brann i forbindelse med matlaging. Nødetatene er på stedet og brannen er slukket.

- En person som skal ha fått i seg røyk. En kvinnelig beboer i kontakt med ambulanse på stedet. Tas med til sykehus for helsemessig oppfølging. Mindre materielle skader, melder politiet på Twitter.

Søgne FV439 ved Monan: UP har hatt laserkontroll. 16 forenklede forelegg, samt et beslag av førerkort. Høyeste var 120 km/t i 80-sone, opplyser politiet.

Kristiansand klokken 14.07: Politiet er på stedet sammen med ambulanse i forbindelse med slagsmål utenfor Biblioteket. Politiet har kontroll.

- En mann pågrepet etter å ha slått til flere personer og forsøkt å slå til polititjenestepersoner og innsettes i arrest, melder Agder politidistrikt på Twitter.

Kristiansand tirsdag ettermiddag: - I forbindelse med hendelsen ved Christiansholm båthavn i Kristiansand mandag 13.03.2023, frigir politiet nå navnet på den avdøde, melder politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det var Harald Messel (60) fra Kristiansand som omkom i det som fremstår som en ulykke.

- Omstendighetene knyttet til hendelsen er nå undersøkt og kartlagt av politiet. Utfra undersøkelsene politiet har gjort fremstår dette som en tragisk drukningsulykke, sier Lise Tronstad Sagebakken, etterforskningsleder ved Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt.

Setesdalsveien klokken 10.44: Politiet har avholdt fartskontroll på stedet.

Totalt ni bilførere fikk forenklede forelegg for fartsovertredelser. Høyeste hastighet målt til 74 km/t i 50-sone. I tillegg fikk to bilførere gebyr for manglende bruk av bilbelte, melder politiet på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mandag
Søgne klokken 15.35: Nødetatene rykket ut til Søgne etter melding om brann i bil, det skal ikke være personer i bilen.
- Bilen begynte å brenne under kjøring på Hølleveien, men sjåføren fikk svingt av og satt bilen fra seg før han tok seg ut av bilen, opplyses det til N247s reporter på stedet. (Foto: Jon Aamodt).

- Det fremstår som om brannen startet i kupeen. Den er slukket. Bilfører oppsøker selv legevakt for sjekk med hensyn til eventuell røykskade og politiet oppretter sak, melder politiet på Twitter.

Bilen som tok fyr stod ved Nygård skole.

- Den er rimelig skadet. Det har brent inne i kupeen og akkurat nå driver vi å river ut dashbordet for å være sikre på at alt er slukket, sier utrykningsleder Jarle Danielsen ved KBR Søgne og Songdalen til N247 klokken 16.05.

Klokken 16.20 drev brannvesenet fremdeles med etterslukking.

Kristiansand klokken 07.24: Politiet melder at nødetatene er på stedet etter melding om funn av person i sjøen ved Christianholm båthavn.

- Vedkommende er tatt opp og det jobbes med livreddende førstehjelp, melder politidistriktet på Twitter.

Til VG sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Geir Iversen at det var en forbipasserende som så en person ligge i vannet.

- Brannvesen, helse og politiet er på stedet, sier han til avisen.

Klokken 07.38 melder politiet at personen er fraktet med ambulanse til sykehus og at helsetilstanden er uavklart.

Klokken 08.50 melder politiet at vedkommende som ble fraktet til sykehus er erklært død. Vedkommende er ikke identifisert. Politiet fortsetter med sine undersøkelser.

- Vi vet per nå ikke hvordan personen havnet i sjøen, melder Agder politidistrikt på Twitter.

Klokken 14.10 melder politiet at avdøde er identifisert og det jobbes med å varsle pårørende.

- Hendelsen fremstår som et ulykkestilfelle, melder operasjonslederen.

Bare veier: Et sveip over vegvesenets trafikkameraer mandag morgen viser at hovedveiene i distriktet er bare. Nedbøren kommer som regn langs kysten og i følge politiets oppdateringer gjennom natten og har det ikke vært trafikale problemer som følge av været i distriktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Søndag
Hellemyr klokken 20.25: -Politiet har vært i kontakt med fører av bil som har kollidert på Breimyrveien. Bekrefter at han er i kontakt med ambulanse, men sier seg uskadet, melder politiet på Twitter.

Snøen legger seg på E39: Søndag kveld legger snøen seg på E39 i Søgne. Det er ikke meldt om trafikale problemer i nærdistriktet til nå i kveld. Fædrelandsvennen meder om en bil som har havnet på taket på Hellemyr, en sak politiet ikke har kjennskap til.

- Vi har vår fulle hyre med å kjøre rundt på småting som skjer på veiene, sier operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Kristiansand klokken 15.59: Politiet blir bedt om å bistå på et serveringssted i Markensgate. Det er fotballsupportere som krangler.

- Snakk om to-tre stykker som krangler seg i mellom. Forlater stedet når politiet kommer, melder politiet på Twitter søndag ettermiddag.

Kristiansand klokken 12.40: Politiet melder at de bistår ansatte på hotell i sentrum med en vanskelig gjest.

Klokken 14.37 melder politidistriktet gjesten som ble bortvist fra stedet, har nå kommet tilbake og innbringes til arrest samt anmeldes for ikke å ha etterkommet pålegg.

Kvadraturen klokken 05.30: - Politipatrulje stanser bil der fører, mann i 30-årene, fremstår som beruset. Nødvendige prøver sikret. Beslag av førerkort etter ordre fra jourhavende jurist og sak opprettet, melder politiet på Twitter.

Ut over førerkortbeslaget er tre menn innbragt til arrest etter ikke å ha etterkommet politiets pålegg om bortvisning fra Kvadraturen. En kvinne er er bortvist frem til søndag morgen for å ha knuffet med en dørvakt og i tillegg har politiet tatt hånd om en mindreårig som var vanskelig overfor tjenestepersonene og kjørt hjem til verge. Også disse forholdet fant sted i sentrum av Kristiansand.

Det er ikke meldt om hendelser i Søgne, Songdalen eller på Flekkerøy natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Lørdag
Kvadraturen klokken 23.50: - Vi innbringer en mann til arresten som tidligere på kvelden ble bortvist fra sentrum. Han ble påtruffet like før midnatt i sentrum, og sparket da til politibilen, melder politiet på Twitter.

Søgne klokken 16.40: En melder har overrasket en tyv som var inne på en pub og forsøkte å stjele.

- Når melder fulgte etter kastet gjerningspersonen en sykkel på frontruta til melderen. Politiet har et godt signalement og søker etter gjerningspersonen, melder politiets operasjonsleder.

Kristiansand lørdag ettermiddag: - UP har hatt fartskontroll på RV9 ved Klappane i 50-sona. 12 sjåfører ble bøtelagt for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet målt til 68 km/t, melder politiet.

Kristiansand klokken 10.49: Agder politidistrikt melder at UP har kontrollert 430 bilførere i ruskontroll på Lund hvor ingen kontrollerte gjorde utslag.

Kvadraturen klokken 00.10: Patrulje blir kontaktet av dørvakt vedrørende en problematisk gjest.

- Vi får kontroll på en utagerende kvinne. Hun sparket og slo etter tjenestepersonene og traff med ett spark i hodet. Ingen skade. Besluttet pågrepet og innsatt i arrest, melder politiet på Twitter.

I tillegg meldes det om et par tilfeller av slåssing i sentrum, med bortvisning og arrestasjon som resultat. Politiet har også foretatt visitasjonskontroll etter kniver og gjorde funn på to personer. Én anmeldt for forholdet og én godtok destruksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Fredag
Tangvall klokken 22.40: Politiet får melding om en overstadig beruset mindreårig gutt.

- Politipatrulje drar til stedet. Vi finner gutten som setter seg opp og slår, sparker og spytter på tjenestepersonene. Vi får kontroll på gutten og han kjøres hjem til verger. Ingen skader i forbindelse med hendelsen, melder politiet på Twitter.

Kristiansand klokken 15.26: Politiet får melding om voldshendelse på adresse i Holbergsgate. Politiet og ambulanse er på stedet.

- Det har vært en krangel på stedet. En person tas med til sykehus for sjekk. Fremstår ikke som alvorlig skadet, skriver politiet på Twitter.

Søgne klokken 08.31: Det har vært et trafikkuhell på Leireveien i Søgne. Egen sak om hendelsen finner du her.

Torsdag
Tangvall klokken 10.00: Politiet rykket ut etter melding om mulig pågående tyveri fra bolig.

- Ved patruljens ankomst påtreffer de en kvinne inne i boligen som ikke er bebodd. Hun satte seg opp i forbindelse med pågripelse og ble pågrepet og kjørt i arrest, melder politiet på Twitter.

Vågsbygd klokken 05.28: Et vitne observerer pågående innbrudd i butikk. Innbruddstyven har knust glass i port og tatt seg inn i bygget.

- Vedkommende blir pågrepet i det personen løp ut fra lokalet. I besittelse av blant annet sykkel og tøy fra stedet. Personen er besluttet pågrepet og innsettes i arrest, melder politiet på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Onsdag
Kristiansand klokken 17.17: Politiet får melding om slagsmål ved Torvkvartalet. En person har løpt fra stedet før politiet.

- Det er ikke meldt om skade på person, melder politiet på Twitter.

20 minutter senere meldes det at en person er pågrepet og blir anmeldt for kroppskrenking og bæring av kniv på offentlig sted. Politiet avhører vitner og oppretter sak på forholdet.

Kristiansand klokken 16.40: Brannvesenet melder at de kjører ut for å redde en stor hund som er falt i vannet ved strandpromenaden. Den klarer ikke å komme opp selv så brannvesenet bistår.

Fire minutter senere meldes det at hunden er på land og det står etter forholdene bra til med hunden.

Kristiansand klokken 11.13: UP har hatt trafikkontroll på Sørlandsparken.

- To sjåfører har fått forenklet forelegg for bruk av mobiltelefon. Tre har fått gebyr for manglende bruk av bilbelte, melder politiet på Twitter.

Formannskapet onsdag: Oversiktsbilde for barne- og ungdomskriminalitet i 2022 ble presentert for formannskapet onsdag 8. mars. Funnene i rapporten viser at de aller fleste er lovlydige, samtidig som kriminaliteten har økt.

Rapporten kan leses i sin helhet på kommunens hjemmesider.

Onsdag morgen: Agder politidistrikt melder om en rolig natt i hele fylket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sist oppdatert 20.03.2023 klokken 06:42 av Nicolai Prebensen

Hendelsene i distriktet oppdateres fortløpende. (Foto: Arkiv)
Annonse