På vei hjem til Flekkerøy. Lærerne Sigrun Buhaugo g Trond Ludvigsen ved avgang fra Bortelid onsdag ettermiddag. (Foto: Stine Madsen)

Kjempegøy skidag for rundt 200 elever og lærere på Bortelid

  Arild Hansen
  08. feb 2023
  14:15
Et heller sjeldent syn på Flekkerøy. Onsdag morgen rullet fem store busser gjennom tunnelen på vei mot snøen oppe på Bortelid. Om bord satt rundt 200 elever og lærere fra Lindebøskauen ungdomsskole.
 
- Vi arrangerer dette hvert tredje år, slik at alle elever som går på Ungdomskolen her ute, skal få oppleve en skidag på Bortelid, sier Trond Ludvigsen som er lærer for en klasse på åttende trinn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

For noen år tilbake åpnet en flunkende ny flerbruksløype ute i idylliske Lindebøskauen. Men snøfattige vintre, har hindret elevene i å forsøke seg på «bortover-ski» i løypa som passerer tett ved klasserommene til skolen.

- Allsang
- På Bortelid var det nok av snø, og det ble en veldig fin dag, selv om det var overskyet vær, med litt yr samt tåke på toppen. Men det ble allsang på bussen allerede fra den første svingen på øya, og det samme skjedde på hjemveien, sier Ludvigsen.
 
Bålpanne
Elevene ble delt i grupper. Noen tok alpinbakken i bruk, andre gikk både kort og lang løype, som henholdsvis var fem og 10-12 kilometer lange. Mens noen elever valgte aking på brett.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Selma, Eline og Amanda fra Lindebøskauen skole på skitur til Bortelid onsdag. (Foto: Trond Ludvigsen).

- Dette gikk som smurt. Elevene og et lærerkorps på 15 storkoste seg veldig. Det ble mye aktivitet, og så var det jo litt ekstra hyggelig når  det gjort klart for en matbit, og bålpannen blir fyrt opp, sier Trond Ludvigsen til N247 på telefonen, på vei hjem i en av de smekkfulle bussene.
Sist oppdatert 08.02.2023 klokken 16:47 av Nicolai Prebensen

Cassandra, Marthe og Mie på skitur til Bortelid onsdag valgte akebrettet i bakken. (Foto: Trond Ludvigsen)

Lukas, jonas, jørgen og Erlend fra skolen under grillingen mellom turene på skisenteret på Bortelid onsdag. (Foto: Trond Ludvigsen)
Annonse