Fire av fem: Mannskapet ombord på Sille Marie som ligger til kai i Senjahopen under uværet i nord onsdag. F.v.: Martin Knudsen, Marcus Karlsen, Mads Usterud og Bent Salthaug. Alle sørlendinger med unntak av Karlsen som er fra Sand i Ryfylke. (Foto: Privat)

- Det er noe vær ja

  Nicolai Prebensen
  08. feb 2023
  14:19
Nord-Norge er rammet av et forrykende vær onsdag. Veier og broer stenges og det blåser orkan på havet like utenfor kysten. De fleste som er på fiske ligger i havn og deriblant Sille Marie fra Søgne og Monsun fra Flekkerøy. Begge ligger godt surret fast i brygga til fiskemottaket på Senjahopen.

- Det er litt vær ja, sier skipper Martin Knudsen på Søgne-tråleren til N247 onsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Knudsen er fra Flekkerøy og har tidligere seilt som lærling på gamle Hellevig fra Langenes.

Ombord er de fem mann, og mannskapet får dagene til å gå med blant annet vedlikehold og turer på land.

- Vi er her oppe på sildefiske (NVG), og til nå har det gått bra. Det er litt kjedelig å måtte ligge lenge, som kan bli tilfelle nå også. Jeg gikk ombord onsdag for fjorten dager siden, og vi kom ikke ut før søndagen etter på grunn av uvær. Da kan det bli litt kjedelig å ligge til kai, vi er ikke her for å ha landligge, sier han.

Toppturer
- Akkurat i dag er det lite å gjøre utendørs. Det kommer kraftige kast ned fra fjellene, det rusker litt i Sille Marie og Monsun, men vi har surra oss godt fast og får ligge ved mottaket ganske enkelt fordi det ikke losses fisk her naturligvis så lenge dette været pågår. Det er nok å ta seg til likevel. Mye flotte fjell å gå i, men i dag får vi holde på med innendørs vedlikehold. Det ville være uklokt å være utendørs på utsatte steder her oppe nå. Vi får håpe på bedre vær snart slik at vi kan komme oss ut igjen, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Sille Marie og Monsun (bak) ligger inntil videre værfaste på fiskemottaket Senjahopen i Troms of Finnmark kommune i påvente av bedre vær. (Foto: Privat). 

I følge yr.no er det oransje farevarsel for «svært kraftige vindkast» både i dag og torsdag, mens foreløpig varsel viser noe minkende vind torsdag ettermiddag. Bølgehøyden er i følge BarentsWatch for øyeblikket opp mot 20 meter som halverer seg torsdag. 
Sist oppdatert 08.02.2023 klokken 14:55 av Nicolai Prebensen

Senjahopen (markert) er mellom Andenes på Andøya og Tromsø. (Foto: Marinetraffic.com)
Annonse