- Det er dårlig vær, og ut i fra meldingene de nærmeste dagene, må vi nok ligge til kai ennå ei stund, sier Ove Pettersen ombord i Piraja (bildet) og Severin Reinertsen ombord i Monsun. (Foto: Håkon Gerhardsen, Piraja)

Jakter på silda i nord

  Arild Hansen
  06. feb 2023
  21:22
Flekkerøy-trålerne Piraja og Monsun har seilt nordover på jakta etter silda.

- Det er dårlig vær, og ut i fra meldingene de nærmeste dagene, må vi nok ligge til kai ennå ei stund, sier Ove Pettersen ombord i Piraja og Severin Reinertsen i Monsun.
 
450 tonn
Det var forrige søndag at Piraja kastet loss, og dro av gårde fra Skudeviga på Flekkerøy. Første stoppested var Egersund hvor de rigget til og gjorde plass for to sildetralere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Når vi har fått kvoten vår på 450 tonn, drar vi videre nordover på loddefisket, forteller Pettersen videre.

I dag mandag skal de lande de rundt 250 tonnene de har fått opp til nå. Det skjer i Lødingen sør for Harstad.

- Vi lå ute to netter og fisket, men vi måtte stoppe opp natt til søndag grunnet dårlig vær, sier Pettersen på telefonen til N247 mandag.

Han forteller videre:

- Når vi er ferdig med silda, går turen opp mot Barentshavet og loddefisket. Her har vi ei kvote på 300 tonn. Nå er det meldt at det allerede er andre trålere der oppe og jakter. Men man vet jo aldri hvor lodda er, forteller Pettersen som sier at det er et mannskap på fire personer om bord i Piraja under dette fisket.
 
25 tonn
Monsun har et mannskap på fem, og de seilte fra øya etter sine kolleger.

- Vi har ei kvote på 450 tonn. På grunn av dårlig vær stoppet vi opp etter å ha fått 25 tonn. Vi leverer fangsten på Senjahopen mandag ettermiddag. Så få vi bare ligge og vente på været, sier Severinsen til N247.

Ombord i Monsun i nord mandag. F.v.: Martin Austefjord, Thomas Martinsen, Severin Reinertsen og Frederic Karlsen. (Foto: Privat)

Tre av fiskerne ombord i Piraja. Fra venstre: Ove Pettersen, Birger Kristoffersen og Haakon Gerhardsen. Fjerdemann Sjur Langvik har tatt bildet. (Foto: Sjur Langvik)
Annonse