Dommer Ine Repstad Hansen prøver å vise ut en spiller som nettopp har scoret mål, men ender med å gå rødt kort selv av kollegene i dommertrioen. (Foto: Jon Aamodt)

Turneringen der alt kan skje

  Jon Aamodt
  05. feb 2023
  08:31
Etter snart 40 år med den årlige fotballturneringen Gampesparket dukker det fremdeles opp hendelser som de færreste noen gang tidligere har opplevd i en fotballkamp. Slik sett var årets turnering intet unntak. Som tidligere omtalt i N247 var spiller på laget Frittgående, Ine Repstad Hansen satt opp som dommer i kampen mellom Larviks-gutta Spesial Quest Stars og Tirsdagsklubben.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Med seg på sidelinjene skulle Ine ha to av sine lagvenninner, og like før avspark ble trioen godt «preppet» av turneringsgeneral Frank Solås. (Foto: Jon Aamodt).

Rødt kort til dommeren
Ine har tidligere vært svært tvilsom til all form for pipeblåsing fra dommerne under fotballkampene, men da hun selv fikk sjansen i Nygårdshallen lørdag var det med en nesten kontinuerlig fløyteblåsing fra alle i trioen. Da hun ville vise ut en Larvik-spiller etter at han scoret mot hjemmelaget endte det hele med at meddommerne som i dette tilfellet var benevnt som Sideflagg 1 og Sideflagg 2 viste det røde kortet til hoveddommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uheldig dobbeltrolle
Et uventet problem dukket opp da det noe senere i turneringen skulle spilles puljefinale mellom de to lagene Tinder og Jonas og di. Under de innledende kampene hadde nemlig Jonas Eikås spilt for begge lagene, og turneringsledelsen var derfor noe i tvil om hva som ville skje under finalen.

- Vi lurer jo på om han har tenkt å spille noe av tiden for hver lag, eller om han bare blir plassert på sidelinjen, undret Solås.

Eikås dukket før kamp opp sammen med gjengen fra Tinder, et heldig valg for han ettersom dette laget vant puljefinalen etter 0-0 ved ordinær spilletid og påfølgende 1-0 seier i straffekonkurranse.

Bildet under: Spillerne på laget Tinder feiret uhemmet etter å ha mottatt pokal som puljevinnere i Nygårdshallen lørdag. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 05.02.2023 klokken 14:54 av Nicolai Prebensen

- Dagens målsetting er å unngå lårbeinsbrudd, uttalte spillerne som i nesten 30 år har vært med i Gampesparket med laget Buddeiane. (Foto: Jon Aamodt)

Hoveddommer Ine Repstad Hansen sendes av banen med rødt kort av sine meddommere Linjeflagg 1 og Linjeflagg 2. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse