Har fjorårets vinner av best in show-pokalen: Har badegutta, gått til innkjøp av nye badedrakter i år? (Foto: Frank Solås)

Gampesparket med omstridt dommer-debutant

  Redaksjonen
  03. feb 2023
  14:03
Av Frank Solås

Lørdag er det igjen klart for den tradisjonsrike «for gøy» fotballturneringen Gampesparket i Nygårdshallen. I år som de 36 foregående årene er det meste som før, men på dommersiden vil spillere og publikum få oppleve en dommer-debutant som rett og slett fikk dommeroppdraget i 50-års gave.

Mine regler som gjelder
Personen som vil få sin debut som pipeblåser i årets Gampesparket er Ine Repstad Hansen som gjennom spill for laget Frittgående stadig har stilt spørsmål om hvorfor dommeren blåser så mye i fløyta og hvorfor det egentlig er regler i kampene, for det er ikke Ine og hennes lagvenninner fortrolige med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

For å gjøre noen med dette valgte arrangøren rett og slett å utfordre Ine til å dømme en kamp i årets Gampespark. Og det ikke en hvilken som helst kamp Ine skal dømme, det dreier seg om det årlige prestisjeoppgjøret mellom Larviks-gutta Spesial Quest Stars og Tirsdagsklubben, et lag som både mann (Svein Rune) og sønn (Fredrik) spiller for.

- Dette blir gøy, og etter å ha sett en del både fotball og håndballkamper så har jeg fått med meg en del, tror jeg. Dog kan det være at jeg kan komme til å blande fotball og håndball-regler i løpet av kampen så det kan godt hende at jeg kommer til å blåse både tramp og for mange skritt, men som sagt det er mine regler som gjelder i denne kampen, kommenterer dommer-dronninga Ine Repstad Hansen dagen før årets fotballhappening i Søgne blåses i gang.

Nyhet på sidelinja
I den omtalt kampen mellom Larviksgutta og Tirsdagsklubben vil det for første gang i Gampespark-historien bli testet ut dommer-trio med innbytter. To av Ines lagvenninner som heller ikke kan fotballregler skal gå på hver sin sidelinje. I moderne fotball er disse tittelert assistent-dommer, men i Gampesparket vil tittelen være Sideflagg 1 og 2. I tillegg vil en ikke navngitt fjerdedommer som selv mener at hen kan reglene stå klar til å overta kampledelsen i tilfelle Ine skulle gå til det skritt å vise ut seg selv underveis i kampens hete.

Russen stiller med eget lag
I årets Gampespark stiller laget Frittgående som Frittgående Russ. I følge russepresident Jorunn Rinde Rosland så vil endelig en del av lagets spillere få oppleve hva russefeiring er.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dommer-dronninga Ine Repstad Hansen kommer ikke til å nøle med å gi kort til både mann (Svein Rune t.h.) og sønn (Fredrik) hvis det skulle bli nødvendig. (Foto: Frank Solås).

- Vi kommer til å spille i våre russedresser og vi gir våre spillere en mulighet til å oppnå russeknuter i luene sine. Vi vil på forhånd ikke røpe hva som skal til for å oppnå knuter, dette mest av hensyn til spillere og publikum under en viss alder. Vi vil også ha med egne russekort som vi deler ut til alle som vil ha uansett alder. Selvfølgelig stiller vi med egen russebil og lovlig sjåfør, avslutter en lattermild russepresident.

Når forgår galskapen?
Som alltid er Nygårdshallen åpen for alle som bare vil se på. Dommer-dronninga skal i aksjon klokken 12.50 og derfra og frem til klokken 15.30 foregår galskapen i dameklassen.

Russen er klar for Gampesparket 2023. (Foto: Frank Solås)
Annonse