Cecilie Knibe Kroglund (Ap) er ny statssekretær, opplyser Arbeiderpartiet fredag formiddag (Foto: Agder Arbeiderparti)

Cecilie Knibe Kroglund ny statssekretær

  Nicolai Prebensen
  03. feb 2023
  11:54
- Agder Arbeiderpartis fylkesleder, Cecilie Knibe Kroglund er oppnevnt som statssekretær i Samferdselsdepartementet, skriver fylkeslaget i en pressemelding fredag.

Arbeiderpartiet skriver videre at Cecilie er en erfaren politiker fra flere nivå i politikken. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Hun har vært fylkesleder i Agder siden sammenslåingen i 2018 og er medlem av Arbeiderpartiets landsstyre. Hun er første vara til Stortinget, og har møtt som representant ved flere anledninger den siste perioden. I tillegg er hun gruppeleder i kommunestyret i Lillesand. De to siste oppgavene må hun ha permisjon fra så lenge hun er statssekretær, står det  i meldingen.

I departementet får hun blant annet ansvaret for jernbanen. 

- Stort felt
- Dette er et stort felt, og et felt som strekker seg over flere politikkområder. Jernbane er viktig for landets samferdsel, men også viktig i klima- og miljøpolitikken, næringspolitikken og i den regionale utviklingen. Dette har jeg god kunnskap om gjennom arbeidet som seniorrådgiver i Sørlandets kompetansefond, sier Kroglund.

Hun fortsetter som leder i Agder Arbeiderparti, og sier hun som leder i fylkespartiet på Sørlandet er glad for at landsdelen får enda en person i regjeringsapparatet. 

- Så er jeg ydmyk for oppgaven, men ser frem til å bidra for landsdelen der hvor jeg kan fra min posisjon, sier hun.

Annonse