Linn Olsen Nordby er daglig leder i Avfall Sør. (Foto: Avfall Sør)

Nå kan du levere blandet plast på gjenvinningsstasjonene

  Redaksjonen
  02. feb 2023
  15:55
- Fra 1. februar kan innbyggerne i Kristiansand og Vennesla levere blandet plast i egen container på Avfall Sørs gjenvinningsstasjoner på Mjåvann, Sørlandsparken og Støleheia. Dette som et tillegg til egne containere for plastemballasje, skriver Avfall Sør i en pressemelding torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

For å nå EUs og myndighetenes krav til materialgjenvinning i årene som kommer, jobber Avfall Sør kontinuerlig med løsninger på hvordan vi kan oppnå at en større del av avfallet sendes til materialgjenvinning fremfor energigjenvinning.

Ny ordning for utsortering av blandet plast vil bidra til reduserte mengder restavfall og økt andel plast som kan gjenvinnes til nye materialer, gang på gang.

Hva skjer med innsamlet blandet plast?

Blandet plast som samles opp på Avfall Sørs gjenvinningsstasjoner skal presses og balles hos Franzefoss Gjenvinning på Mjåvann. Deretter sørger materialselskapet Plastretur for transport, sortering og gjenvinning av den leverte plasten. Per februar 2023 leveres blandet plast til Polymertrade i Litauen, der målsettingen er å utnytte 70 prosent av denne plasten til materialgjenvinning.
Sist oppdatert 02.02.2023 klokken 15:57 av Nicolai Prebensen

Nå kan du levere blandet plast på Gjenvinningsstasjonene. (Foto: Avfall Sør)
Annonse