Fredag er gjengen i Ballastbrygga Boyband superklare for å underholde på Søgne gamle prestegård. (Foto: Odd Arne Nomedal)

- Naturlig at boyband synger mye om damer

  Jon Aamodt
  02. feb 2023
  07:35
Etter opptredener i fjerne strøk som Cuba, India, Vietnam og flere ganger i USA er det endelig tid for at guttene i Ballastbrygga Boyband inntar scenen på Søgne gamle prestegård fredag 3. februar. 

- Vi er vel kanskje verdens eneste boyband med en gjennomsnittsalder på 60 år, men vi har i alle fall vent oss til å takle at ungpikene kan bli noe skuffet, sier Kjell Sverre Langenes til N247. 

Han er litt usikker på om han skal tituleres som bandets «manager», «frontsinger» eller hva det måtte være. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- I vår beste alder
- Det er vel heller de litt eldre ungpikene som er målgruppe for oss 10 modne menn i vår beste alder, tilføyer han. 

Erfaring har bandet i alle fall skaffet seg, og senere i år skal 20-årsjubileum markeres. 

- Varemerket vårt er først og fremst kontakten med publikum. Musikalsk kan vi kanskje karakteriseres som en utgave av barbershop, men det er ikke bare sang når vi er på en scene. Vi er vel i grensen til stand up også, og vi har noen som er helt fantastiske der, utdyper han. 

Om repertoar sier Langenes at det er kjent stoff fra de siste 10 til 50 år. 

- Alt fra Beatles, Simon & Garfunkel til Bjørn Eidsvåg, lettfattelig stoff ispedd mye humor, og det er vel naturlig for et boyband at vi synger mye om damer, fortsetter han. 

Navnet har gruppa tatt ettersom de første øvelsene ble holdt nettopp på Ballastbrygga i Mandal. Om ryktene vi har hørt angående internasjonale opptredener sier Langenes at dette er helt korrekt. 

Ut i verden
- Geskjeften innbringer såpass at vi annethvert år siden 2007 har tatt oss en tur ut i verden. Vi har hatt spontane opptredener på gater, trikker og åpne plasser, og i tillegg benyttet oss av kontakter vi måtte ha for å få innpass, supplerer han. 

Og med godt voksne gutter på tur i den store verden er det ikke til å komme forbi at det har vært morsomme episoder. Langenes forteller om kjøretur i New York med kjempestor hvit «limmo» hvor alle trodde det var verdensstjerner som var på besøk, og om da de ble bortvist av politi i samme by for å opptre offentlig uten tillatelse. 

- Munter kveld
- Akkurat nå gleder vi oss bare veldig til å opptre her hjemme på prestegården fredag, fortsetter Langenes og ønsker både eldre ungpiker og publikum i alle aldre ellers hjertelig velkommen til en munter kveld. 
Sist oppdatert 02.02.2023 klokken 08:01 av Nicolai Prebensen

Ballastbrygga Boyband, kanskje verdens eneste med et snittalder på 60 år? (Foto: Svein Frydenes)
Annonse