Svein Arild Andås og datter Ingrid Andås Kolstad er tredje og fjerde generasjon i begravelsesbyrået som ble startet av Svein Arilds bestefar, Anton Andås i 1933. (Foto: Jon Aamodt)

- Ønsker å vise at vi er til stede

  Jon Aamodt
  01. feb 2023
  08:37
Fra 1. februar vil det tradisjonsrike familedrevne begravelsesbyrået Andås være til stede med eget kontor på Tangvall i Søgne. Bedriften som ble startet i 1933 og som siden 1959 har hatt tilhold i Elvegata åpner da sin nye lokale avdeling for å være nærmere for folk i lokalområdet når behovet for kontakt med et begravelsesbyrå oppstår. 

- Selv om det i dag er digitale løsninger som ivaretar flere forhold rund en begravelse, er den personlige og nære kontakten viktige for at vi skal levere våre tjenester på en best mulig måte for mennesker som har behov for disse, sier Svein Arild Andås. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han er tredje generasjon etter at bestefaren etablerte bedriften og har siden 1999 hatt hånden på rattet i familieforetaket hvor fjerde generasjon representert ved datter Ingrid Andås Kolstad også er engasjert. 

Mange endringer
- I dag er virksomheten en servicebedrift hvor vi må kunne levere ulike tjenester. Da bedriften ble etablert produserte den egne kister, i dag er fokus rettet mot tjenester som levering av blomster og kranser, minnesider og annonser, ivaretakelse av ulike seremoniformer og god dialog med familier og pårørende, sier Andås. 

På Tangvall vil byrået nå være å finne i andre etasje over Søgne konditori. 

- Vi tenker beliggenheten her passer oss og de som skal besøke oss. Her er greie parkeringsmuligheter like utenfor, bygget har heis og vi har et kontor som er egnet for den dialogen vi har beov for. I tillegg er vi i nærheten for de som ønsker hjemmebesøk, tilføyer Andås Kolstad. 

Lokal  tilknytting
- Med familienavn med opphav på Flekkerøy og familie bosatt i Søgne, har vi alltid hatt en tilknytting til dette lokalområdet. Vi hører likevel kommentarer som at vi er et kjent navn, men ikke til stede her i Søgne. Når vi nå etablerer kontor på Tangvall, styrker vi vår tilknytting til Søgne og områdene rundt, og viser at vi sammen med lokale samarbeidspartnere også tilbyr våre tjenester her, sier Andås til N247. 
Sist oppdatert 01.02.2023 klokken 13:30 av Nicolai Prebensen

- Vi ønsker å vise at vi også er til stede i Søgne og områdene rundt her, sier Svein Arild Andås og Ingrid Andås Kolstad. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse