Spik Borka og Nelson Rappen (bildet) stod begge for sterke prestasjoner da de endte nærmest Tjomslands svenske antagonist, Jan-Olov Persson, og hans tetløpere. (Foto: Hesteguiden.com)

En halv million kroner til Tjomsland

  Redaksjonen
  07. aug. 2022
  18:08
Innsendt 
Av Richard Ekhaugen, Team Tjomsland

Med to sterke andreplasser i de svenske Kriterie-finalene sikret Øystein Tjomslands hester seg over en halv million kroner i premiepenger.

Søndag ettermiddag ble Svenskt Kallblodskriterium og Kriteriestoet kjørt på Dannero Travbana utenfor Kramfors i Ångermanland. Nær sagt som vanlig når de største løpene kjøres er sørlandstrener Øystein Tjomsland i begivenhetenes sentrum.

Sølv i begge Kriterie-løpene
I både den åpne klassen og i hoppeklassen fikset 51-åringen fra Søgne sølvplassen og sikret med det sine hesteeiere over en halv million kroner i premiepenger. Spik Borka og Nelson Rappen stod begge for sterke prestasjoner da de endte nærmest Tjomslands svenske antagonist, Jan-Olov Persson, og hans tetløpere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Favoritt mistet rytmen
Tjomslands Kriterie-favoritt Bore Mikkel så sterk ut i posisjonen utvendig for ledende Brolin underveis, men da angrepet skulle settes inn ble det galopp for Tjomsland-traveren. Treneren selv forklarte hvorfor etter løpet.

- Bore Mikkel fikk et løp han skal takle, utvendig og i relativt rolig tempo. Dessverre var han bortpå seg på det ene bakbeinet og mistet rytmen. Det endte med galopp da vi prøvde å angripe på oppløpet, det er mulig han fikk vondt av dette og kjente på det. Det handler om detaljer i slike løp, det er små marginer i travsporten, påpekte suksesstreneren som samtidig passet på å understreke at Bore Mikkel «skal hevde seg bra utover i sesongen».

Bore Mikkel fant etter hvert travet igjen og fikk til slutt med seg femteplassen i Kriterie-finalen.

Nå retter Øystein Tjomsland og hans team blikket mot kvalifiseringsløpene til de norske og svenske Kriterie- og Derby-finalene senere i høst. Kvalifiseringene blir kjørt på Bjerke Travbane i Oslo i slutten av august. 

Øystein Tjomsland (t.h.) sammen med Tom Erik Solberg etter løpet søndag. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no