Søgne-laget som ble nummer seks i lagkonkurransen på Landsskytterstevnet torsdag. Harald Englund, Tor Harald Lund, Caroline Finnestad Lund og Mette Elisabeth Finnestad. (Foto: Søgne skytterlag)

Prikkfri skyting av Caroline i lagskytingen

  Jon Aamodt
  04. aug. 2022
  20:39
Søgnes lag endte til slutt på en flott sjetteplass da finalen i lagskytingen ble gjennomført på Landsskytterstevnet i Bodø torsdag. Laget bestod av eldre junior Caroline Finnestad Lund og veteran Harald Englund som begge skyter på 100 meters avstand. På 200 meteren var det Mette Finnestad og Tor Harald Lund som var Søgnes deltakere. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Imponerende start
Det var junior Caroline som innledet for Søgne-laget med en imponerende oppvisning. 10 skudd, alle i 10-eren og samtlige 10 skudd var innertreff. Ingen over og ingen ved siden var fasiten etter første etappe. Veteran Englund fulgte opp med 10 nye treff og ni innertreff, og Søgne var fremdeles i ledelsen da lagene etter to etapper flyttet over til 200 metersbanen. 

Dessverre klarte ikke tidligere skytterdronning og skytterkonge å følge innledningen i helt samme grad. Med to åttere og to niere endte Mette Finnestad på 94 poeng. Tidligere skytterkonge og skytterprins Tor Harald Lund kunne ha tatt laget til pallen med feilfri skyting på siste etappe, men med en nier og 99 poeng endte Søgne-laget på sjetteplassen med 393 poeng, ett poeng fra bronseplass som de ville ha kapret siden de hadde flere innertreff enn lagene foran på resultatlista. 

Tor Harald Lund i hurtigfeltfinale
Torsdag ettermiddag ble det også skutt finalerunder i øvelsen hurtigfelt. Søgne-skytter Tor Harald Lund var blant de 16 finaleklare skytterne i Bodø. Øvelsen skytes som dueller hvor vinneren går videre til kvart-, semi- og hovedfinale. I hovedfinalen skytes inntil tre omganger hvor best av tre er vinner av øvelsen. 

Tor Harald Lund tapte sin innledende duell og var dermed ikke med inn i den siste finalerunden. 

Avsluttes fredag
Landsskytterstevnet 2022 i Bodø avsluttes fredag med finaler i feltskyting. Flere lokale skyttere er klare for finale i grovfelt som starter med innledende finalerunde klokken 11.00 og avsluttes med siste finale klokken 13.45. 

Før lagkonkurransen torsdag hadde Caroline Finnestad Lund allerede sikret seg seier i baneskyting for klassen eldre junior på årets Landsskytterstevne. (Foto: Magne Lorentzen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no