Gunnar viser hvordan han tilbereder makrellen på kafeen. Videoen er fra 2019.

Har servert ett tonn makrellmåltider

  Nicolai Prebensen
  04. aug. 2022
  15:12
- I fjor solgte vi 850 kilo makrellmåltider, i år er målet ett tonn. Akkurat i dag passerte vi 950 kilo. Makrellmåltidene serveres frem til 20. august så målet blir nådd, sier Gunnar Sagen, innehaver av Gundes kafé på Tangvall i Søgne.

Han forteller om kunder fra hele Sørlandet som kommer til kafeen for å nyte et måltid med sprøstekt makrell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sagen smiler godt når han forteller om to faste makrellkunder.

- Det er to drosjesjåfører som har vært her to dager i uka og ber om makrellmiddag, den ene skal ha vanlig cola, den andre Cola Zero. Når vi slutter med den fisken 20. august, har de allerede bestilt stekt sei, og høyst sannsynlig to ganger i uka. De to skal vi gjøre litt ekstra for når de kommer den 20., humrer han.

Ett tonn makrell tilsvarer rundt 2.500 måltider fra månedsskiftet mai til 20 august.

- Tar en dag av gangen
- Det røyner litt på nå og jeg tar en dag av gangen. Jeg har ingen planer om å gi meg, men sier kroppen stopp, blir det stopp. Hodet er det ingenting i veien med og det vil kjøre på, men dessverre henger ikke resten av meg like godt med som det «toppen» vil. Jeg er veldig heldig som har så snille og hjelpsomme medarbeidere her i kafeen og hadde ikke klart meg uten deres innsats. I tillegg har jeg fått veldig mange gode venner gjennom denne jobben, og mange kommer ned med rabarbra til meg. Det blir det en deilig rabarbrasuppe av, fortsetter han.

I 2019 sa Sagen til N247 at han hadde leid lokalene frem til han ble 90 år. 

- Om det blir så lenge jeg står her nede er vel heller uvisst, men så lenge jeg kan stå på beina skal jeg komme ned å steke makrell, avslutter 77-åringen som gjennom sommeren bor på hytta i Iveland og hviler ut etter lange arbeidsdager.

Ett tonn nystekt makrellmåltider er status før den sesongen er over for Gunnar Sagen på Gunders Kafé. (Foto: Nicolai Prebensen)

Gunnar Sagen i kjøkkenet på Gunders Kafé. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no