Arkivfoto av skytterfamilien Finnestad Lund som forsynte seg godt av premiebordet under Landsskytterstevnet på Evje i 2019. I Bodø i 2022 gikk Caroline helt til topps i sin klasse mens resten av familien møttes i samme finalelag under baneskytingen. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Mor, far og sønn i samme finalelag på Landsskytterstevnet

  Jon Aamodt
  03. aug. 2022
  22:18
Da seniorene onsdag gjorde unna finalerundene i baneskytingen på årets Landsskytterstevne i Bodø var ingen lokale skyttere å finne i Kongelaget, men i forkant av det gjeveste laget skulle ytterligere seks lag gjøre unna sine finaler. 

Selv om Søgne-skytterne denne gangen ikke var å finne i Kongelaget, er den lokale skytterklubben likevel godt representert i finalen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

«Familielag»
Det som kanskje er mest spesielt er at i det andre av ettermiddagens finalelag fant vi  tidligere skytterdronning Mette Elisabeth Finnestad på skive en. På skive 15 ligger hennes ektemann, tidligere skytterkonge og skytterprins, Tor Harald Lund, og om ikke dette er nok finner vi parets sønn, Andreas Finnestad Lund på skive nummer 32 i samme lag. 

Det lå også an til en spennende familieduell da mor Mette gikk inn i finalen med 242 poeng, og far og sønn begge stod med 241 poeng før de siste 10 skuddene. 

Ungdommen best
Den interne duellen var det til slutt yngstemann Andreas som gikk seirende ut av. Med 100 poeng i finalen endte han på 341 poeng, ett poeng foran Tor Harald som med sine 99 stoppet på 340. Ledende mor må ta til takke med den interne tredjeplassen etter 95 poeng i finalen og 337 poeng som sluttresultat. 

Tidligere onsdag gikk familiens yngste, Caroline Finnestad Lund helt til topps da klassen eldre junior gjorde opp i sin finale på Landsskytterstevnet. 

Familiens yngste, Caroline Finnestad Lund på toppen av seierspallen etter finalen i baneskyting på Landsskytterstevnet i Bodø onsdag. (Foto: Magne Lorentzen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no