FHI skriver i ukerapporten publisert onsdag om smittesituasjonen at sommerbølgen er på vei ned. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

FHI: - Sommerbølgen ser ut til å ha passert toppen

  Nicolai Prebensen
  03. aug. 2022
  14:59
Sommerbølgen ser ut til å ha passert toppen og er i svak nedgang. 

– Situasjonen er fortsatt uforutsigbar, og vi er forberedt på en økning i smitte igjen når befolkningen etter hvert vender tilbake etter sommerferien, sier direktør for smittevern Trygve Ottersen i ukerapporten fra FHI.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vi kan også få en endret situasjon dersom vi får nye virusvarianter som er mer smittsomme, skriver instituttet.

- Derfor følger vi fortsatt nøye med på utviklingen og ber helseinstitusjonene om å ha beredskap for flere innleggelser, for utbrudd og for større sykefravær, fortsetter han.  

- Nå er det viktig at innbyggerne over 75 år og sykehjemsbeboere tar en fjerde vaksinedose, og at disse gruppene får et tilbud om dette i kommunene. Kommunene må også forberede seg på å vaksinere flere grupper snart.  For øvrig kan samfunnet fortsette med normal hverdag uten egne smitteverntiltak mot covid-19, står det videre i rapporten.

Nedgang
I ukerapporten står det at nedgangen i sykehusinnleggelser med covid-19 som hovedårsak har flatet ut siste uken. Det er så langt rapportert om 192 nye pasienter i uke 30 etter 198 i uke 29, og 280 i uke 28. Tall for siste uke forventes oppjustert.

Direktør for smittevern i FHI, Trygve Ottersen (Foto: FHI)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no