Dette bildet er tatt like etter at KBR Søgne og Songdalens mannskaper kom til havna på Åros Feriesenter tirsdag ettermiddag. (Foto: Fillip Aareskjold Hovelsrud)

- Fem minutter senere og den hadde gått ned

  Nicolai Prebensen
  03. aug. 2022
  15:01
- Hadde vi kommet fem minutter senere hadde denne båten gått ned og kunne ha ført til oljesøl på Årosstranda i ettermiddag, sier utrykningsleder Stian Moy Holmesland i KBR Søgne og Songdalen til N247 tirsdag kveld.

Han forteller at meldingen kom i 16-tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Laget rykket ut til havna ved Åros Feriesenter og vi så raskt at vi måtte kalle inn flere mannskaper, da var den eldre store cabincruiseren i ferd med å gå ned. Også brannbåten vår bistod og etter hvert fikk vi kontroll på lekkasjen som i følge eieren oppstod under fart, sier utrykningslederen.

Lekkasjen skal ha oppstått som følge av grov sjø og vanninntrenging i skroget.

Håndklær
- Med tre pumper og en masse håndklær fikk vi etter hvert kontroll på lekkasjen og ba eieren om å kontakte Torkildsen graving og sjøtransport for å få båten på land. De kom raskt med lekter og fikk fraktet båten til Høllen vest, og tatt den på land.

- Det var mye vann, og vi er glade for at dette ikke gikk galt, med de følgene det kan få, avslutter han og legger til at det ble en veldig fuktig ettermiddag for brannvesenets mannskaper i Søgne.
Sist oppdatert 03.08.2022 klokken 16:19 av Nicolai Prebensen

Her ankommer KBR Søgne og Songdalens brannbåt til Åros Feriesenter tirsdag ettermiddag. (Foto: Fillip Aareskjold Hovelsrud)

KBR Søgne og Songdalens utrykningsleder, Stian Moy Holmesland i en annen sammenheng. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no