Elise ved hesten «Casel» ved Landbruksskolen i Søgne. (Foto: Langfeldtfoto)

Mailinn fra Langenes: - Ett bilde sier mer enn tusen ord

  Arild Hansen
  02. aug. 2022
  17:56
- Det er vel i bunn og grunn ponnien «Hina», som jeg hadde fra jeg var 14 år og frem til jeg fylte 20, som delvis er grunnen til at jeg begynte å interessere meg for fotografering. Det ble tatt mange bilder på den tiden, sammen med blant annet gode venninner, sier Mailinn Langfeldt til N247.
 
Idyllisk
I det fine sommerværet som preget mye av landsdelen mandag, treffer N247 den blide jenta borte i idylliske Lauvika på Langenes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg har jo vokst opp her like i nærheten, så Lauvika ble nærmest vårt andre hjem på sommerstid. Som det ble for mange andre. Det myldret av badeglade familier her, så det var tydeligvis en populær plass. Det er den ennå når sola skinner, sier Mailinn. Hun gikk som alle andre barn der ute langs fjæra, på Langenes barneskole, før det ble tre år på Tinntjønn ungdomskole.

- Jeg interesserte meg tidlig for dyr, og det var en gledens dag da jeg fikk ponnien min som 14-åring. Husker godt at jeg og noen venninner kledde oss ut i noen gammeldagse kjoler som vi fant frem, for så å bli fotografert sammen med «Hina». Det var utrolig morsomt, og i tiden og årene som fulgte, ble jeg bare mer og mer interessert i bilder, og ikke minst i det å ta dem selv, sier Mailinn, som gikk videregående skole på Søgne vgs.
 
Bare økte
- Det var interessen for dyr som gjorde at jeg søkte meg dit. Det første året handlet det om naturbruk, så ble det linjen som handlet om hest og hovslag. Samtidig som interessen for fotografering bare økte. Jeg har, og følger ennå godt med i hva andre fotografer i landsdelen gjør, og tar nok litt lærdom av det. For et par år siden ble det mye fotografering, og i mars i år registrerte jeg meg med et enmannsforetak i Brønnøysund. Nå titulerer jeg meg som «Langfeldfoto», og jeg har både gjort, og har en del oppdrag for folk rundt om, sier Mailinn, og smiler i takt med sola.
Sparepenger har gått med til å kjøpe både kamera og en del utstyr.
 
«Graviditets-kjoler»
Mailinn trekker på smilebåndet, og ler godt.

- Så har jeg kjøpt «graviditets-kjoler». Rett og slett med tanke på å ta bilder av jenter som er gravide. Det er jo både flott og litt søtt med det, og det blir jo litt spesielle bilder ut av det. Så liker jeg å ta bilder av dyr, masse dyr, og ikke minst av helt små barn som sitter med sine søte smil. Slike bilder varmer, sier Mailinn, som tydeligvis brenner for det som tidligere var en hobby, og som nå er blitt en aldri så liten jobb i hverdagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Mailinn fotografert nede ved vannkanten i Lauvika på Langenes. (Foto: Arild Hansen).

Hun fortsetter:
- Brude- og forlovelsesbilder, familiebilder, bilder av dyr. Det fascinerer meg noe veldig, sier Mailinn som har overtatt barndomshjemmet sammen med samboer Rasmus Borøy og barna Matheo på seks og Caspian på ett år.

Ved siden av lidenskapen bak kameraet, jobber Mailinn også litt deltid i leketøysbutikken «Lekia» som mamma Kirsti Langfeldt driver på Amfi Vågsbygd.

- Der koser vi oss i lag sammen med gode og blide kunder, avslutter Mailinn.

Mailinn jobber litt deltid inne på leketøysbutikken «Lekia» som mamma Kirsti Langfeldt driver på Amfi Vågsbygd. (Foto: Arild Hansen)

Dette bildet har Mailinn Langfeldt tatt av sønnen Caspian. (Foto: Langfeldtfoto)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no