Video: Jarle Holseter

Nødetatene rykket ut til førerløs båt ved Flekkerøy: Leteaksjon avsluttet

  Nicolai Prebensen, Arild Hansen, Jon Aamodt
  01. aug. 2022
  13:39
Kristiansand Flekkerøy klokken 13.32: - Nødetatene, redningsskøyte og redningshelikopter er i aksjon i forbindelse med at en mindre båt i fart er observert uten fører. Det er Hovedredningssentralen som koordinerer aksjonen, melder politiet mandag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I følge N247s reporter på stedet har det kommet inn en melding til politiet om en førerløs båt som har kommet inn til Åshavn i god fart tidlig mandag ettermiddag.
 
Båten er funnet fortøyd til en brygge i Åshavn. Den er meldt stjålet. Det bekrefter politiet på stedet overfor N247.

N247s reporter forteller at det pågår søk etter en eller flere personer på sjøen. Redningshelikopter er på vei i tillegg til mannskaper fra politi, brannvesen, Redningsselskapet, kommunens «Dybingen», Kystverket og frivillige.

Like etter klokken 14.00 er redningshelikopter fra Sola ankommet søkestedet.

Artikkelen fortsetter under bildet. 
Det pågår søk med et AugustaWestland redningshelikopter samt flere fartøy i området rundt Flekkerøy og vestover mot Langenes mandag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt).

Like før klokken 15.00 melder politiets operasjonssentral at det har vært kontakt med eier av båten. Det er ikke eier som har ført denne, og båten ble sannsynligvis stjålet fra Bragdøya natt til lørdag 30.juli.

- Vet ikke helt sikkert hvor båten er kommet fra
- Vi har vært i kontakt med eieren av båten, og han kan bekrefte at den er stjålet for to dager siden, sier politiets innsatsleder Lasse Gundersen til N247 mandag ettermiddag.
 
Alt av nødetater rykket ut til Åshavn på Flekkerøy tidligere på dagen. En førerløs stjålet båt kom i god fart inn til den gamle fergekaia, og det var hytteeiere som meldte i fra. De er nå ute i egen båt og deltar i leteaksjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Det er litt motstridene meldinger om hvor båten skal ha kommet fra, men den har høyst sannsynlig kommet inn fra vest i Vestergabet, sier Gundersen. (Foto: Arild Hansen). 

Det har vært kraftig nordvest vind i området hvor leteaksjonen pågår.

Klokken 15.30 hentet Remi Østensen båten sin ute i Åshavn
- Jeg bor i Høvåg, og vi var på ferietur til Bragdøya hvor båten ble stjålet lørdag. Den er litt ramponert. Toppdekselet er ødelagt, den var skrapet opp på den ene siden, og så har de stripset daudmannsknappen, sier 14-åringen til N247 før han legger i vei ut i Vestergabet. (Foto: Arild Hansen).

- Søket avsluttet
Like etter klokken 16.00 skriver politiets operasjonssentral at de har fått vitneopplysninger som tyder på at det er sammenheng mellom den røde båten og en båt som brant på Lumber. En rød og en hvit båt er sett i aktuelt tidsrom med to ungdommer i hver. Like etter er de fire ungdommene sett i den hvite båten kjørende inn mot Lumber.

- Aktuelle områder er også søkt godt av redningsressurser. Søket avsluttes, skriver operasjonssentralen i en melding på Twitter. 
Sist oppdatert 01.08.2022 klokken 18:07 av Nicolai Prebensen

Nødetatene på plass i Åshavn på Flekkerøy mandag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)

Det er denne båten som privatpersoner skal ha tatt vare på da den ble oppdaget kjørende uten fører. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no