Kjølerommene i bedriften er de mest strømslukende rommene hos slakteren i Søgne. Daglig leder Elise Holmen inne i ett av dem. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Fra 10 til 50.000 i måneden: - Bekymringsfullt

  Nicolai Prebensen
  05. aug. 2022
  18:18
- Vi har gått fra 10-15.000 til 45-50.000 kroner i måneden. Dette er bekymringsfullt og veldig synd om det er dette som skal strupe oss, sier Elise Holmen, daglig leder hos Slakteren i Søgne.

Det hun snakker om er selvfølgelig utfordringene med de skyhøye strømprisene Sør-Vestlandet nå opplever.

I bygget på Lunde har bedriften syv kjølerom, noe som kreves av myndighetene når bedriftens råvarer og ferdigvarer skal behandles.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har ikke lov til å oppbevare diverse råvarer og ferdigvarer i samme kjølerom, og derfor må vi benytte oss av alle så lenge vi driver som vi gjør. Disse rommene sluker strøm døgnet rundt selv om anlegget er nytt etter nybyggingen i 2017, sier hun til N247 mandag formiddag.

Holmen legger til at varmtvann til rengjøring også drar mye strøm.

- Vi bruker rundt 600 liter varmtvann hver dag vi produserer, og alle vet at det også koster. Nå på sommeren er salget høyt, og vi klarer oss per i dag med slike strømregninger. Snart kommer høsten og lavere salg, det er da vi begynner å forberede jula og da vil det ryke ut enda mer strøm. Vi kan ikke ta dette inn i form av økte priser på varene. Det er alt for mye å forlange av alle våre trofaste kunder, det går en grense, fortsetter hun.

21 personer på lønningslista
- Hadde bekymringene vi nå har kommet på grunn av fallende salg, hadde det vært greit. Når strømselskapene og staten drar inn store summer som følge av at næringslivet blør, er det ikke greit. Dette gjelder jo ikke bare oss, og det gjelder jo galt nok kun i sør. lengre nord betaler de 2 øre for kilowattimen og slipper moms på toppen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Elise Holmen i butikklokalet på Lunde. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Næringslivet bør nå få støtte før det går galt, alternativet er å stoppe eksporten av strøm til utlandet. Dette må skje nå hvis de vil beholde de små bedriftene her i sør, slår hun fast.

Sover du dårlig om natten Elise?

- Nei ikke enda, men mannen min gjør det. Han er i anleggsbransjen, avslutter hun.
Sist oppdatert 06.08.2022 klokken 14:23 av Nicolai Prebensen

Slakteren i Søgne driver i et moderne bygg med nye maskiner. Likevel er strømregningen nå nesten fem ganger større en før strømkrisen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no