Kusk Tom Erik Solberg tok seg tid til en seiersgest til publikum da Derby-seieren med Tangen Minto var et faktum.  (Foto: Hesteguiden.com)

Tjomsland vant to Derby - kjørte inn over to millioner

  Redaksjonen
  31. juli 2022
  19:47
Innsendt 
Av Richard Ekhaugen, Team Tjomsland

Øystein Tjomsland vant begge de svenske Derby-løpene i Östersund søndag og kjørte inn over to millioner svenske kroner i premiepenger. 

Den sørlandske suksesstrenerens svenske konkurrenter har de senere årene lært seg behandle 51-åringens hester med ærbødighet når den gule og svarte kuskedrakten dukker opp i løpsbanen. Søndag viste Tjomsland med ettertrykk at han er en av Europas fremste unghesttrenere da de svenske Derby-løpene ble kjørt i Östersund.
 
Derby-triumf nummer 10 og 11
Tjomsland vant like godt både den åpne klassen og hoppeklassen i utklassingsstil. Dette var sørlendingens 10. og 11. Derby-triumf i Sverige. Den åpne klassen har Søgne-treneren nå vunnet de fem siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Dette er ufattelig moro, både for meg og teamet. Vi har jobbet knallhardt i lang tid. Når man da lykkes med et så stort mål er det utrolig tilfredsstillende, fortalte Tjomsland da støvskyene hadde lagt seg over travbanen.

Champions League-nivå
Tangen Minto tok seg av den åpne klassen sammen med kusk Tom Erik Solberg etter å ha overtatt teten på den første langsiden. Oppladningen til det svenske storløpet hadde ikke gått helt på skinner for fjorårets norske Kriterie-vinner, men Tjomsland maktet å prikke inn toppformen i akkurat rett tid. Nok en gang.

- Jeg er glad for at vi prikket formen på stort sett alle hestene som var i finalene. Dette er Champions League-nivå. Tidligere var vi glade bare for å nå finalene, nå må vi være stolte over jobben vi har gjort, understreket Tjomsland.

-Som å kjøre en bil
I hoppeklassen viste forhåndsfavoritten Nordsjø Anna seg tilliten verdig og sammen med Tjomsland i sulkyen forsvant hun ifra sine jevnaldrende søstre til overlegen seier nedover oppløpet. Da den sørlandske stortreneren ble utfordret på å fortelle om følelsen han hadde nedover oppløpet da seieren med Nordsjø Anna var sikret slet 51-åringen med å finne sammenligningsgrunnlag.

- Det er som å kjøre en bil, det må bare oppleves, sa Tjomsland med et stort smil om munnen.

600.000 kroner i førstepremie
Førstepremien i de hver av Derby-løpene var på 600.000 svenske kroner. Tjomsland sikret seg sølvet pluss fjerde- og femtepremien i den åpne klassen med sine hester, mens han tapetserte seierspallen i hoppeklassen og i tillegg sikret en femteplass. Totalt kjørte den gulkledde topptreneren inn 2.118.000 kroner i premiepenger i disse to Derby-løpene. 

Løftet frem sine ansatte
Selv trakk Tjomsland frem sine ansatte som mye av nøkkelen til de enorme fremgangene.

- Vi har gjennom mange år satt puls- og laktatmåling i system, og mine assistenttrenere håndterer dette på en veldig god måte. I tillegg kvalitetssikret jeg treningsopplegget gjennom målinger og data. Mye av nøkkelen til min suksess er et lojalt personell, understreket Øystein Tjomsland.

Øystein Tjomsland kunne heve seierstrofeet etter at Nordsjø Anna vant hoppeklassen av det svenske derbyet i Östersund fredag ettermiddag. Ved hestens hode står assistenttrener Anna-Karin Jonsson. (Foto: Hesteguiden.com)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no