Her hopper en av dykkerne seg ut i fra brygga, og gjør seg klar til selve «Bonndilten». Det handler om en rebus nede på bunnen, og her må dykkerne klare seg uten svømmeføtter. (Foto: Arild Hansen)

Dobbelt jubileum for helgens «Bonndilten»

  Arild Hansen
  30. juli 2022
  18:07
- Det er gang nummer 40 at «Bonndilten» blir arrangert, og så er det tiende gang at vi i Flekkerøy Dykkerklubb arrangerer det her ute i Krageviga, sier leder og helgens «Dilte-admiral» Ragnvald Eeg til N247 lørdag formiddag.
 
85 dykkere
Den aller første «Bonndilten», eller bare «Dilten» fra gammelt av, ble arrangert på Dvergsøya i 1979. Men i og med at to av dem ble avlyst i sin tid, er helgens «Dilt» nummer 40 i rekken.

- De første 15 av i alt 85 dykkere kom ut til Krageviga på onsdag. Så kom det ti til på fredag, og mange dykk er allerede gjort, sier Ragnvald Eeg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han setter ekstra stor pris på jobben de har gjort under ryddeaksjonen rundt Flekkerøy.

- Det står en smekk full konteiner borte på brygga i Alsviga. Der ligger det gamle teiner, dekk, batterier, søppel, ja, det ble funnet veldig mye der nede på havbunnen. Så takket være mange av dykkerne som deltar her i helgen, er mye tatt opp, sier han glad og fornøyd.

Bali
De mange dykkerne som er samlet ute ved klubbhuset på øya, kommer fra Oslo i øst og fra Bergen i vest. Så deltar det også dykkere fra Danmark og en har tatt turen helt i fra Bali.
 
Idyllisk
Nede i idylliske Krageviga er det en flott gjeng med pensjonister her ute fra, som i et par år har ryddet og hogd trær, de har fjerne all buskas og laget det virkelig trivelig for turfolket. Bunkere er ryddet, og det er laget fine gangstier opp til de to gamle kanonstillingene. I tillegg har de laget ei flunkende ny brygge, noe som kommer ivrige svømmere, og ikke minst helgens dykkere til del.

- Visst er det blitt fint her nede. For en plass. Å artig å se så mange telt og så mange blide folk som sysler med hobbyen sin. Heldig er de med været også, sa et par turgåere N247 traff på den fine grusveien som er lagt gjennom skauen fra Idrettsanlegget og ut til bryggekanten.
 
Artikkelen fortsetter under bildet.
Flekkerøy Dykkerklubb er arrangør av helgens «Bonndilt». Her ved Kenneth Knudsen t.v., leder i klubben og helgens «dilte-admiral» Ragnvald Eeg og Thomas Sælør. (Foto: Arild Hansen).

Mange steder
Ragnvald Eeg nevner her videre på rams stedene hvor dykkerne har vært nede «å besøkt» siden onsdag:
Jan Hubert på Hanegalsbåen, DS Havbris på Songvår, DS Bussard på Søreflaget, Tom B. på Oksøy fyr, Clara Maria (fra 1857) på Mæbø Flateskjær, Halfwrek på Odderøya, Seattle i Korsvikfjorden, Risøyvraget ved store Risøya (her vet de ikke hva det opprinnelig er), og på Propellen på Dvergsøybåen.

- I tillegg har jeg funnet et nytt vrak på sidescan-solar, og i løpet av lørdagen skal dykkere ned for å inspisere. Så jeg venter i spenning på svar, sier Ragnvald Eeg, som koser seg skikkelig i lag med dykkere som er i alderen fra 17 til 71 år.

- Ragnvald Eeg ringte og spurte om vi kunne stille opp med en båt, og da snudde vi oss kjapt rundt, sier Trond Jarle Repvik t.v. og Glenn Ivar Tønnessen fra Søgne Dykkerklubb. Her foran båten Snorkel III. (Foto: Arild Hansen)

Hele gjengen samlet i Kragevika lørdag kveld. (Foto: Trond Jarle Repvik)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no