Kari Anne Candasamy utenfor Såpeloftet ved Hølleveien i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Kunne nok ha levd av å lage såpe

  Nicolai Prebensen
  22. juli 2022
  21:04
Du har sikkert sett «åpent-skiltet» like etter den nederste rundkjøringen i Hølleveien. Kjører du inn i den velstelte hagen ser du Såpeloftet. Der har Kari Anne Candasamy sitt loft hvor hun selger egenproduserte såper og velværeprodukter i mange varianter og dufter. 

Til og med barbersåpe for menn produserer hun i kjelleren i hovedhuset, et sted som i følge Candasamy ikke er egnet til fotografering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Det startet for 16 år siden. Jeg har bodd i London i 10 år. Under et gjenbesøk til storbyen kom jeg tilfeldig over en butikk som solgte såper som ikke var industrivare. Det vekket min nysgjerrighet og jeg søkte opp det jeg kunne finne om såpekoking. Dermed var jeg i gang, startet et selskap og har siden holdt på.

Åpent
Hun forteller at Såpeloftet er åpent om sommeren og noen uker før jul. Ut over det selger hun varene sine via nettbutikk og direkte til detaljister som selger såpene til kundene sine.

- Jeg selger mye til turistdestinasjoner under navnet Soaps of Norway. Da pandemien kom var det som å skru på en bryter, det var bom stopp, men nå som vi har åpnet opp igjen er vi tilbake til der vi var før smitten kom. 

Candasamy sier videre at hun kunne hatt dette som levebrød.

Fra bunnen
- Hadde jeg jobbet 100 prosent ville jeg neppe blitt rik, men jeg har en 80 prosentsstilling i kommunikasjonsavdelingen i Kristiansand kommune og trives godt der. Inntil videre blir det slik, sier hun og legger til at alle produktene hun selger er laget fra bunnen av.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Kari Anne Candasamy inne på Såpeloftet langs Hølleveien i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen).

Slik beskriver Candasamy prosessen på egne hjemmesider:

«Ka-Ca såper er såkalte natursåper, det vil si såper som lages for hånd fra bunnen av med oljer/plantesmør og lut. Oljer og lut blandes sammen  til massen begynner å tykne. Så tilsettes farger, duft og ev. andre ingredienser. Deretter helles massen i en form, tildekkes og står til dagen etter. Da har oljene og luten blitt forsåpet og massen har størknet slik at den kan tas ut av formen og kuttes i såpestykker. Disse settes så til tørking i cirka to-tre uker før de pakkes.»

Såpeloftet  lager også flere ande velværeprodukter som shampo-disker, badebomber, bodybutter, fotbalsam og leppepomader.

Du finner mange varianter av såpe i Såpeloftet ved Hølleveien i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Barbersåpe og kost er også en del av det Såpeloftet tilbyr kundene sine. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no