Tennisbanene blir flittig brukt, også på formiddagen da dette bildet er tatt. Fra venstre står Vidar, videre Svein Ullerø, Odd Nordmo, Hege Aulin, Håkon Lyche og William Wirak. (Foto: Arild Hansen)

Vidar er ny daglig leder i landets eldste tennisklubb

  Arild Hansen
  18. juli 2022
  15:10
- Dette blir veldig spennende, og ikke minst gøy. Tennis er en gøyal idrettsgren, så nå gleder jeg meg til å trå til, sier Vidar Sulland som ble ansatt som daglig leder i Kristiansand Tennisklubb (KTK) 1. juli.
 
134 år
KTK ble stiftet i 1888, og den 134 år gamle klubben er landets desidert eldste tennisklubb. Ja, til og med Norges Tennisforbund som så dagens lys i 1909, må melde pass her i antall leveår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Vidar Sulland har bodd med familien ute på idylliske Lindhammeren på Flekkerøy i 14 år. Han kommer opprinnelig fra Tvedestrand, hvor familien bodde på Nes Verk. Men han var bare en neve stor den gang de pakket flyttelasset, og dro østover. Det ble ti år i Bærum, før Mysen i indre Østfold ble neste stopp. I jobbsammenheng fikk Vidar etter hvert en lang fartstid innen Forsvaret.

- Det ble 25 år rundt i hele landet, samt jobber i utlandet, sier Vidar, som også har erfaring fra idrettslaget på øya.

- Jeg var daglig leder i Fløy IL fra 2017 til 2019, i tillegg til at jeg var leder i hovedstyret og i fotballavdelingen, sier han videre.
 
I sentrum
Byens borgere som startet opp KTK den gang, begynte å slå den lille ballen over nettet oppe i Banehaven (bak Slottet øverst i Markensgate), og nede i Tresse. Når Turnhallen åpnet dørene på begynnelsen av 1900-tallet, ble den også tatt i bruk. I 1954 flyttet de over til gamle Kristiansand stadion, hvor tre baner ble lagt på Kuholmen-siden, hvor det «vegg i vegg» også ble avviklet håndballkamper, med asfalt som underlag.

Etter hvert kom byens første idretttshall (Odderneshallen), og da storstua Gimlehallen kom i 1975, fikk KTK treningstider der. Etter hvert ble det laget tre nye tennisbaner ved gamle stadion, og i 1994 overtok de en eldre overbygningshall fra Nordstrand Tennisklubb, og for første gang kunne spille innendørs. I dag ligger det tre haller og tre utendørs baner ved anlegget.
 
Snaue 500
Blar vi kalenderen tilbake til 2010/11, var det den gang under 100 medlemmer i klubben. I dag teller den snaue 500, og det er spillere i alt fra fem år og opp til gode 80 år som er å finne på treningene ved de seks banene.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vidar Sulland fra Flekkerøy ute på det fine anlegget som KTK har kloss ved gamle Kristiansand stadion på Lund. (Foto: Arild Hansen).

- Interessen er veldig fin den. Her møter medlemmer opp allerede på formiddagen for å ta sin første økt. Så kommer det nye jevnt og trutt utover dagen, sier Vidar til N247 når vi besøker han på sin nye arbeidsplass mandag formiddag.

Selv spilte han tennis for Mysen Tennisklubb i guttedagene, og han ser mye tennis gjennom TV-ruta.

- Jeg har jo fulgt litt med helt siden verdenskjente Bjørn Borg herjet på begynnelsen av 1980-tallet, sier Vidar og fortsetter:
- I løpet av året arranger vi ei turnering som heter «Palmesus Grand Prix, samt ei sommerturnering, som for det meste  går internt i klubben. I tillegg har vi noen yngre gutter i 14-16 årsalderen som snuser på en landslagsplass. Og det er jo litt artig at i det nye styret som ble valgt i 2022, sitter det flest damer, sier Sulland, som er ansatt i full stilling i jobben. Det er også klubbens trener Aljosa Nipic som kommer fra Slovenia.

Helt på tampen:
- Vi ønsker selvfølgelig nye medlemmer hjertelig velkommen til vårt flotte anlegg på Lund. Gjerne innbyggere fra Søgne, Songdalen og Flekkerøy, og fra byen. Vi har et flott miljø, og vi treffer dere gjerne i vårt klubbhus for en hyggelig prat, avslutter  KTKs sin nye daglige leder.
Sist oppdatert 18.07.2022 klokken 15:15 av Nicolai Prebensen

Når det er godvær, kjører gjerne Vidar sin 125 kubikk Daelim scooter de rundt 35 kilometerne tur retur Flekkerøy og Lund. (Foto: Arild Hansen)

Tennishallene ligger godt synlig i rundkjøringen oppe på øvre del av den gamle stadion, ved krysset Eivind Jarlsgate og Snorres gate. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no