Ved målet på tunet på Tangvallveien. F.v.: Vidar Karlsen, Åge Vassåsen og Arne Heimdal få minutter etter ankomst onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vi kan ikke legge femårsplaner lengre

  Nicolai Prebensen
  13. juli 2022
  18:42
Like før 16.30 onsdag ettermiddag syklet tre voksne gutter inn på tunet til Tangvallveien 86. Det var de siste meterne på en over 500 kilometer lang tur fra Hamar som startet for fem dager siden.

Arne Heimdal, 71, Åge Vassåsen (69) og Vidar Karlsen (70) har igjen syklet Hamar til Søgne, denne gangen på indre veier sør-vestover. For fem år siden gjorde de samme turen, den gang langs kysten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Heimdal er oppvokst på gården på Tangvallveien, men flyttet til Hamar-traktene i 1971. Neste år har han et ønske om å sykle den 250 kilometer lange Mjølkeveien fra Vinstra gjennom Valdres til Gol.

- Vi kan ikke legge femårsplaner i vår alder, derfor satser vi på ny tur allerede neste år, sier de tre lattermildt.

Ekspressbuss
Returen for Vassåsen og Karlsen foregå per ekspressbuss, Heimdal blir i hjembygda en tid og venter ned familien om få dager. På veien har de overnattet i Hønefoss, Kongsberg, Seljord og i Åmli.

- Det har seg slik at vi har «hengt» sammen i 40 år. Vi har gått på ski sammen, løpt sammen og de siste årene syklet sammen. Jeg startet med syklingen for få år siden, mens de to andre er for veteraner å regne i den sporten. Jeg fikk etter hvert smaken på dette med sykkel og stortrives på sykkelsetet, fortsetter Heimdal. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
70 meter igjen av sykkelturen fra Hamar før målet er nådd, Tangvallveien 86. (Foto: Nicolai Prebensen).

Smertefritt
Turen har i følge de tre gått smertefritt. 

- Det er kun en pedal som har røket. Ellers er alt på stell. Vi kjenner jo dette litt i beina, men formen er fin den, bedyrer de spreke 70-åringene.

Arne Heimdal (t.h.) hjemme på tunet på Tangvallveien etter over 500 kilometer på sykkelsetet. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no