Klubbens to yngste deltakere søsknene Marthe og Sigurd Sunde gjorde flere gode løp som gjorde at de på flere av løpene kom høyt opp på resultat-listene. Far Svein gikk helt til topps med god margin. (Foto: Frank Solås)

Lokale O-løpere til topps i Sørlandsgaloppen

  Redaksjonen
  11. juli 2022
  14:40
Av Frank Solås

Sørlandsgaloppen som er Norges største flerdagers orienteringsløp ble i år arrangert i område mellom Larvik og Kongsberg. I årets Galopp, som inneholder fire løp på fire dager, stilte Søgne og Songdalen orienteringsklubb (SSOK) med 13 deltakere i alle aldere.

Flere av deltakerne fra SSOK hevdet seg veldig bra i sine klasser. Klubbens to yngste deltakere søsknene Marthe og Sigurd Sunde gjorde flere gode løp, som gjorde at de på flere av løpene kom høyt opp på resultat-listene. Beste prestasjon hos familien Sunde stod far Svein for som etter gode løp de tre siste dagene i H-40 klassen gikk helt til topps sammenlagt med over seks minutters margin til nummer to i klassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Kobler av fra politikken med O-løp
Bystyrepolitiker Reidar Heivoll kobler av fra politikken ved å delta på Sørlandsgaloppen og som vanlig imponerte Reidar med god fart og lite bom i klasse H-65, noe som tilslutt endte med sammenlagtseier etter et meget godt løp på siste etappe.
 
Neste store orienterings-happening for Reidar blir i månedsskiftet september/oktober når han og fru Signe skal delta på 3-dagers O-løp i Kroatia. 

For de andre deltakerne fra SSOK så ble det en del bom og stor variasjon på resultatlistene. Uansett så var alle løperne fra SSOK fornøyd med årets Galopp, hvor det sosiale på dag- og kveldstid betyr mye. I 2023 arrangeres Sørlandsgaloppen i området rundt Arendal, mens man må vente til juli 2025 før galopp-sirkuset er tilbake i Kristiansandsområdet.

Oppkjøring og restitusjon
Etter endt galopp er det noe forskjell på aktiviteten til de forskjellige utøverne. Noen er nesten bare hjemom for å vaske svett o-tøy før de reiser til neste o-løp, mens andre kjører en treningsperiode før høst-sesongen starter. For artikkelforfatteren blir det annerledes: Med en oppkjøring preget av en skadet og slitt kropp og tilnærmet null trening er man nå helt avhengig av at diverse helseforetak har åpent de neste dagene og skal man komme seg dit er det å håpe at en eller annen kiropraktor har mulighet for hjemmebesøk slik at man kommer seg opp av sofaen.

Arild Bjørkenes og Floke Bredland sjekker veivalg og bom. (Foto: Frank Solås)

Reidar Heivoll og Svein Sunde gikk begge til topps sammenlagt i Sørlandsgaloppen. (Foto: Frank Solås)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no