Bildet er fra prisutdelingen torsdag kveld. F.v.: Kurt Jahnsson, Christian Berthelsen, Arild Jensen, Jonathan Herwig, Wilhelm Govertsen og Edvard Dean. (Foto: Privat)

Årets Betongelementfabrikk 2021: - Stor stas

  Nicolai Prebensen
  10. juni 2022
  08:45
Elementsør i Søgne ble torsdag kveld kåret til Årets Betongelementfabrikk 2021. Prisutdelingen fant sted under Betong Norge - Betongelementforeningens generalforsamling i Kristiansand.

Dette skriver bygg.no fredag morgen.

Daglig leder i Element Sør, Christian Berthelsen sier til N247 at dette er stor stas og et klapp på skulderen til alle de 64 som i bedriften som har bidratt til dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi er jo en ung bedrift og har lagt ned et stort nybrottsarbeide i det grønne skiftet, miljø og bærekraft både før og etter oppstarten i 2018. I følge juryen var vi en klar og god kandidat og dette kan alle ansatte i Elementsør være stolte av, sier Berthelsen før han haster inn på Betongelementforeningens generalforsamling fredag morgen.

Relatert artikkel:

Begrunnelse
I juryens begrunnelse står det blant annet at prisvinneren er en av Norges mest moderne fabrikker, fabrikkanlegget er bygget for å møte det grønne skiftet.

«Kandidaten som blir årets betongelementfabrikk 2021 har gjennom målrettet innsats et svært godt arbeidsmiljø og sikkerhetskultur, noe som gir seg gir seg utslag i høy tilstedeværelse og få skader. Et ryddig inne- og uterom, godt merkede soner og et logistikksystem som er omhyggelig planlagt er eksempler på dette.

Prisvinneren er lærlingebedrift, og har en klar målsetting om å være en attraktiv arena for lærlinger og medarbeidere for øvrig. Dette bidrar til lite gjennomtrekk, og at det ikke er vanskelig å rekruttere nye medarbeidere. I en region med knapphet på arbeidskraft er bedriften attraktiv. Betongelementprodusenten har god kontakt med skolene i regionen, og det gjennomføres ofte bedriftsbesøk som gir elever og studenter et innblikk i regionens byggevareindustri.»

Kriteriene for vurdering av kandidatene til årets betongelementfabrikk er;
  • Helse, Miljø og sikkerhetsarbeid
  • Innovasjon og kunnskapsvekst
  • Motiverer og rekrutterer
  • Endringsevne og skaperkraft
  • Fremmer bransjen og industriell bygging
  • Samfunnsansvar
Sist oppdatert 10.06.2022 klokken 09:01 av Nicolai Prebensen

Daglig leder i Elementsør, Christian Berthelsen sammen med eier Tom Arne Aamodt under åpningen av fabrikken 24. august 2018. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Elementsør på Lohnelier i Søgne ble torsdag kveld kåret til Årets Betongelementfabrikk i 2021. (Foto: Elementsør)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no