Familiebilen som gikk aller lengst under testen var Tesla Model Y som kjørte respektable 545 kilometer. (Foto: NAF/Motor)

NAF: - Dette er familie-elbilene som går lengst

  Redaksjonen
  04. juni 2022
  10:59
Det var rekordmange familie-elbiler med i NAF og Motors elbiltest. De rommer mye og går stadig lengre. 

- Utvalget av elektriske familiebiler har vokst voldsomt det siste året. Nå er det mye å velge i alle prisklasser, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

NAF og Motor testet denne uken rekkevidden og ladehastigheten til 31 av de nyeste elbilene på markedet. 15 av bilene er romslige familiebiler med stort bagasjerom, hengerfeste og firehjulstrekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Flere av familiebilene kan kjøre langt selv i kjølig og regnfullt norsk sommervær. Familiebilen som gikk aller lengst under testen var Tesla Model Y som kjørte respektable 545 kilometer. Kia EV6 med tohjulsrekk kom seg 500 kilometer, mens tohjulstrekkeren av Hyundai Ioniq 5 kom tredje lengst av familiebilene med 466 kilometer.

Bagasjerom og pris avgjørende for å bli kalt familiebil
For å defineres som familiebil i elbiltesten må elbilene må ha minimum 500 liter bagasjerom inkludert bagasjerommet foran, og prisen må være under 800.000 kroner. Blant årets 31 elbiler er 15 av elbilene definert som familiebiler. Prisen spenner fra 369.000 kroner til 675.000 kroner.

- To av elbilene i årets test har massive bagasjerom på over 800 liter. De kjørte i tillegg faktisk over 400 kilometer selv i regnvær. Da begynner vi å snakke om praktisk familiebil som rommer mye og kan bli med på sommerens bilferie, sier Nils Sødal.

Praktisk med frunk
Mange elbiler har en praktisk ekstrafunksjon vi ikke finner i bensin- og dieselbiler, nemlig bagasjerom foran - også kalt frunk.

Blant familiebilene har 6 av de 15 modellene frunk, som kan sluke unna enda litt bagasje.

- Frunken er et praktisk bagasjerom som kan romme enten ladekablene så det er lett tilgjengelig. Flere av modellene har også såpass stort frunk at det rommer bagger og mindre kofferter også, avslutter Sødal.


Pressemelding fra NAF
Sist oppdatert 04.06.2022 klokken 10:59 av Nicolai Prebensen

NAF og Motor testet denne uken rekkevidden og ladehastigheten til 31 av de nyeste elbilene på markedet. 15 av bilene er romslige familiebiler med stort bagasjerom, hengerfeste og firehjulstrekk. (Foto: NAF)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no