Tormod Olsen har tatt seg en midlertidig pause fra pensjonisttilværelsen for å være med å drifte gartneriet i påvente av nye eiere, (Foto: Jon Aamodt)

- Ønsker at noen kan drive utsalget videre

  Jon Aamodt
  06. juni 2022
  17:13
- Driften av Kåre Larsens handelsgartneri på Sangvik i Søgne har fortsatt som tidligere, så langt dette lar seg gjøre. Da Jørgen Larsen gikk bort i påska var gartneriet fullt av planter og blomster som skal ha daglig stell og aller helst omsettes fortløpende. For å kunne tilby kundene et fullverdig sortiment, supplerer vi også med nye varer. Den tilbakemeldingen vi oftest får høre fra kundene, er at de håper driften av gartneriet og utsalget her på Sangvik vil fortsette, sier Tormod Olsen til N247. 

Etter tett på 40 år med arbeid i gartneriet og på torgutsalget tok Olsen en time-out fra pensjonisttilværelsen sist vinter, og i dag tar han seg av driften i gartneriet og utsalget sammen med Arnhild som også har mange års fartstid i ganteriet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Tradisjonsrik bedrift
- At mange kunder, ansatte og familien ønsker at bedriften kan videreføres er neppe noen hemmelighet for noen. Det er en bedrift med lange tradisjoner og som neste år kan se tilbake på 70 års drift etter at Kåre Larsen startet opp i 1953. Jørgen startet å jobbe i gartneriet allerede som liten guttunge, og etter ungdomsskolen var det fast jobb både her og på torvet hvor han raskt utmerket seg med topp service og som en god selger. I 1983 overtok han som driver og var aktiv i gartneriet helt til han brått gikk bort, utdyper Olsen. 

Av de mange som har hjulpet til, både mens Jørgen drev gartneriet og i tiden etter at han gikk bort trekker Olsen frem Arnt Hansen som med sin fagkompetanse har vært en viktig ressurs i driften av gartneriet. 

- Fantastisk innsats
Hva som etter hvert vil skje med bedriften er fortsatt ikke avklart, men enn så lenge drives gartneriet og utsalget videre med stor iver. Alt går ryddig og greit for seg, det er et godt samarbeid mellom alle involverte, og de som arbeider her i dag gleder seg til å komme på jobb og kunne ta seg av mange hyggelige kunder og alt nødvendig stell i gartneriet, sier Olsen videre. 

- Flere interessenter
 Det er advokat Richard Lippens som er engasjert av avdødes familie og arvinger til å finne en løsning for avslutning av dødsboet. Arvingene er klare på at de ønsker å sikre videre drift av gartneriet og at det er ønskelig at boets faste eiendommer og drift selges videre til noen som vil drive gartneri. 

Lippens sier til N247 at det allerede har vært kontakt med flere interessenter for overtakelse og videre drift av virksomheten. Det tas derfor sikte på å få en snarlig avklaring og forhåpentligvis et salg allerede før sommeren slik at ny eier kan tre inn i den løpende driften. De ansatte har gjort en fantastisk innsats med å holde driften gårende og har lagt til rette for at ny eier enkelt kan overta stafettpinnen etter familien Larsen. 

Bildet under: Eiendommen vil trolig ikke bli annonsert via ordinære kanaler og Advokat Lippens oppfordrer derfor mulige interessenter om å ta kontakt med han på telefon 95007070 eller e-post rl@lippensomdal.no.  (Foto: Jon Aamodt).

Sist oppdatert 06.06.2022 klokken 20:05 av Nicolai Prebensen

Advokat Richard Lippens forteller at det allerede er kontakt med flere interessenter for videre drift av gartneriet på Sangvik. (Foto: Jon Aamodt)

Drivhusene på Sangvik bugner av flotte planter som er klare for salg. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no