Vippsebua på Stauslandstunet sesongåpnet mandag ettermiddag. Her får du særdeles kortreiste jordbruksvarer. (Foto: Nicolai Prebensen)

Vipsebua på Stauslandstunet har åpnet

  Nicolai Prebensen
  23. mai 2022
  18:01
Mandag åpnet den nye Vippsebua på Stuslandstunet i Søgne. Nora og Mona gjorde de aller siste forberedelsene til åpning mandag ettermiddag, og bua er nå fylt med svært kortreiste grønnsaker, poteter, jordbær- og bringebærplanter samt eplemost, alt fra gården på samme sted.

- Vi snakker om meter, og mer kortreist får du det ikke, sier de to til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Denne bua er foreløpig den eneste i Søgne som selger direkte fra gården, men N247 får opplyst fra Tofteland Gårdsutsalg at der planlegger de der åpner for salg av egne varer om cirka 14. dager.

Vareutvalget foreløpig er kålrot, nepe, nykål og nypoteter, i tillegg til plantene og eplemosten. Nypotetene er dyrket i drivhus, resten på friland.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Nora Try og Mona Rogstad klargjorde den nysnekrede vippsebua før åpningen mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Bonden selv, Per Try kommer med nok en gladnyhet via telefonen.

Jordbær
- Om rundt en ukes tid vil det også bli lagt ut nyplukkede jordbær fra gården. Vi har allerede plukket noen kurver, men det blir for lite for salg foreløpig. Bua kommer til å holde åpent så lenge vi har varer, sier han.

I 2021 ble de første jordbærene plukket 3. juni fra samme sted.

Tofteland Gårdsutsalg åpner salget av kortreiste egenproduserte landbruksvarer om cirka 14 dager. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no