Morten og Simen. Intersport Tangvalls ansikt utad og populære både blant kunder og potensielle medarbeidere. (Foto: Jon Aamodt)

«Alle» vil jobbe for Morten

  Jon Aamodt
  13. mai 2022
  13:50
- Jeg har bare foretatt en liten grovtelling, men så langt ser det ut til at vi har fått rundt 250 henvendelser etter at vi la ut en melding om at vi trenger en sommervikar i butikken, forteller Morten Langenes til N247 fredag.

Han er innehaver av Intersport Søgne. 

Langenes forteller at han ikke har gjort veldig mye for å markedsføre sommerjobben. En liten melding i sosiale medier er det eneste aktive tiltaket bedriften har foretatt seg, i tillegg til vanlig småprat med kunder og andre bekjente. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Stor spredning
- Folk er forskjellige og fremfører søknader på ulike måter. Noen sender kun en mail, andre kommer innom, tar kontakt og leverer gjerne en CV. Summen av alle kontaktene ligger nok rundt 250 personer, og aldersmessig har vi søkere fra 14 år til 60+, forteller Langenes videre. 

Hvem som kan vente seg tilbud om sommerjobb hos den attraktive butikkeieren på Tangvall kan han ikke svare på i dag, men vil bruke helga til en nærmere sondering av kandidatene. 

- Det viktigste er ikke å kunne alt om varene vi har, det kan vi lære bort. Langt viktigere er personlighet og måten kandidatene kan behandle kunder på. Det er noe du må ha i deg fra før og ikke noe vi kan lære deg på noen korte sommermåneder. Kandidater som har oppgitt at de skal ha en lang ferie i sommer, er heller ikke veldig aktuelle. Vi er i første rekke på jakt etter kun én, eventuelt maks to personer for at jobben skal være attraktiv for kandidaten og gi tilstrekkelig kontinuitet i arbeidspraksisen, utdyper han. 

I tillegg har bedriften en sommerhjelp fra 2021-sesongen som kommer tilbake bak disken igjen denne sommeren. 

- Strålende fornøye med første året...
Den nye eieren av Intersport Søgne har lagt bak seg sitt første driftsår og kan konstatere en eksplosiv vekst i omsetningen. Etter kun noen måneders drift første året, ble butikkens areal betydelig utvidet og gav rom for større sortiment og varelager. Langens kan også fortelle at internt i kjeden Intersport var butikken i Søgne den med størst prosentmessig vekst i 2021.

- Vi opplever en enorm kundelojalitet fra lokalbefolkningen, og denne lojaliteten har i alle fall ikke blitt svekket i tiden med pandemi og mange restriksjoner. I tillegg merker vi godt når det er sesong for rogalendinger med fritidsboliger her i Søgne. Lengeværende turister gir et betydelig positivt bidrag til den totale omsetningen, noe vi selvsagt setter stor pris på, tilføyer Langenes. 

... og veksten fortsetter
Med en flott vekst i omsetningen i 2021 og en årsomsetning på opp mot 5,5 millioner kroner er det naturlig å tenke på hvordan 2022 vil utvikle seg. 

- Jeg må bare si at vi er utrolig takknemlige for alle som handler hos oss på Intersport og i alle øvrige butikker her på Tangvall. Om vi var strålende fornøyd med resultatet i fjor, er vi om mulig enda mer fornøyd med starten på 2022 når vi ser at i de få månedene vi har lagt bak oss i dette året er omsetningen omtrent doblet fra 2021, sier Langenes. 

Han understreker at det er flere som skal ha sin del av æren for suksessen og trekker frem både butikklærlingen Simen og hele sin egen familie for godt arbeid. 

- Så er jeg også veldig glad for at jeg ikke trenger tenke på sortiment, størrelser, design og farger når det gjelder alt av klær og tekstiler. Dette er overlatt fullstendig til kona, Kamilla Langenes, som har kontroll på utvalg og utstilling av varer i dette sortimentet, sier Morten Langenes før han gyver løs på oppgaven som sykkelreparatør i butikkens verksted. (Foto: Jon Aamodt)
Sist oppdatert 13.05.2022 klokken 14:57 av Nicolai Prebensen

Rundt 250 kandidater fra 14 år til 60+ har søkt om sommerjobb hos Morten Langens på Intersport Søgne i år. (Foto: Jon Aamodt)

- Det er kona, Kamilla Langenes, som har kontroll på utvalg og utstilling av klær og tekstiler, sier Morten Langenes. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no