Slik blir Lindebø Brygge når byggearbeidene er ferdigstilt rundt påsketider 2023. (Foto: Trollvegg Arkitekter)

Slik blir Lindebø brygge på Flekkerøy rundt påsketider 2023

  Arild Hansen
  12. jan 2022
  14:59
- Vi fikk ikke godkjent bygget slik vi helt hadde ønsket det, så tiden har løpt litt fra oss. Noen justeringer er gjort, så nå er alt i skjønneste orden. Men vi må drøye det ett års tid før vi kan åpne dørene til den nye marinaen på Lindebø brygge på Flekkerøy. Vi håper til påske i 2023, sier Per Eivind Vik som er innehaver av «Kjøpmann Vik AS».
 
Døgnåpent
Vik er også innehaver av den helårsdrevne marinaen ute på Tømmerstø, og det blir en tro kopi som øyfolket og andre kan benytte seg av neste år.

- Vi er kommet godt i gang på Tømmerstø. Det er jo selvsagt i sommersesongen at det er mest trafikk. Men befolkningen på andre siden av byfjorden handler også her resten av året. Da bruker de kortet for å komme inn i butikken, og så forsyner de seg selv, sier Per Eivind Vik, som ser frem til å starte opp på Flekkerøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Restaurant
- Jeg har stor tro på dette. Her blir det en stor og flott restaurant med alle rettigheter i begge etasjene, med store vinduer og flott utsikt utover Lindebøkilen og mot Vestergabet. Vi satser på å ha åpen restaurant også vinterstid, eller i så fall en kafédrift. Der må vi bare føle oss frem. I tillegg blir det et flott selskapslokale som folk kan leie, hvor det blir plass til mellom 80-100 personer, sier Vik til N247 onsdag.

Han forteller videre;
- I tillegg blir det både drivstofftanker tilrettelagt for både båt og bil, og så blir det en iskiosk, sier han videre.

Det begynner å bli noen år siden at drivstoffanlegget inne i Skibbusundet ble lagt ned.
 
Velkommen
Derfor blir nok den nye marinaen på Lindebø hilst hjertelig velkommen av båteiere på Flekkerøy. De er det veldig mange av.

- Vi har lagt til rette for både små og litt større båter. Også for de som driver med fiske, sier Per Eivind Vik.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik som skissen viser, vil det se ut på Lindebø brygge når de fire leilighetsbyggene står ferdig. Utbygger understreker at bildet er av illustrativ karakter. Endringer kan forekomme. (Foto: Anders Martinsen Fotografer/Rambøll/Wehus 3D Design)

Med tiden vil det også dukke opp et storfint leilighetskompleks i bakken like bak marinaen. Der bilene kjørte og folk ferdes for å komme ned til det gamle fergeanlegget som gikk ut av drift ved midnatt til 15.august i 1989.

Brakk
Siden har nesten alt ligget brakk nede på bryggen. I takt med ny tunnel den gang, har befolkningen på østsida av øya vokst noe veldig.

- Det har vi selvsagt fått med oss. Det er blitt bygd godt ut på denne delen av øya, så neste påske, eller i hvert fall før sommerferien 2023, mener jeg vi har vi et veldig godt tilbud til dem. Og selvfølgelig til resten av øyas befolkning, avslutter Per Eivind Vik.

- Vi fikk ikke godkjent bygget slik vi helt hadde ønsket det, så tiden har løpt litt fra oss. Noen justeringer er gjort, så nå er alt i skjønneste orden, sier Per Eivind Vik til N247 onsdag. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no