Det er registrert 279 nye smittetilfeller i kommunen tirsdag. (Foto: Kjell Inge Søreide - Agder fylkeskommune)

Mange nye smittetilfeller tirsdag, forventer en økning

  Nicolai Prebensen
  12. jan 2022
  10:18
Det er registrert 279 nye smittede i Kristiansand tirsdag.

- Testing på koronasenteret på Kløvertun er åpen og det må bestilles time når du skal testes. Selvtester henter du på et av kommunens innbyggertorg. Disse må bestilles på forhånd. Registrer deg på kommunens digitale løsning for smittesporing hvis du tester positivt. Hvis du ikke får det til må du ringe koronasenteret 94 80 90 41, skriver kommunen i onsdagens oppdatering om smitteutviklingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det siste døgnet er det 545 personer som har testet seg på kommunens teststasjoner. Tilsammen er til nå 2.195 personer smittet av covid-19 i Kristiansand i januar.

Sykehusene
Sykehusene i Agder hadde onsdag morgen 21 pasienter innlagt med covid-19. Ni innlagte er under 50 år. Sykehusene hadde 42 ansatte i karantene.

Smitteøkning
Under orienteringen i formannskapsmøtet onsdag morgen sa assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton og beredskapsleder Per Vassbotn at de forventet en økning i antall smittetilfeller og innleggelser på sykehus frem til slutten av februar hvor det er ventet en nedgang.

- Det er også forventet et høyt sykefravær og helse og omsorgstjenestene er presset. Vi jobber også med å få inn pensjonister og studenter til skolene. Stillingsbanken har nå over 150 personer på liste, sa de.

Assisterende kommuneoverlege Pricilla Hilton forventer økt smitte i kommunen i tiden som kommer. (Foto: Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no