Restart Mass Choir under en julekonsert i Søgne hovedkirke 14. desember 2014. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Det er derfor koret er så bra

  Nicolai Prebensen
  26. nov. 2021
  19:50
- Jeg har ledet koret siden oppstarten, og det er grunnen til at det er så bra, ler musikalsk leder Tom Jarle Istad Kristiansen høylytt når N247 tar kontakt med den blide musikeren fredag ettermiddag.

Når oppstarten av koret var husker han ikke helt. Han var da på vei til generalprøve med Restart Mass Choir før årets julekonserter i Søgne og Songdalen, muligens i siste liten. Konsertene finner sted i Greipstad Menighetshus 8. desember og i Søgne Hovedkirke 12. desember.

I tillegg slipper koret en ny plate søndag 5. desember.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Han lovet å komme tilbake til oppstartsåret, men den saken er nok glemt i en hektisk førjulstid, det også. N247 dekket en julekonsert med Restart tilbake i 2013, så koret er i alle fall eldre enn dette.

- Vi har alle disse årene vært mellom 40 og 50 korister, og stammen i koret er veldig bra. Vi kunne ha tenkt oss flere herrer, men slik vi lyder nå er det få eller ingen gospelkor på Sørlandet som er bedre, sier han før han på ny bryter ut i latter.

Midt i telefonintervjuet brytes samtalen. Vi ringer opp igjen.

- Beklager, nå må jeg gjøre to ting samtidig og det kan jo være en utfordring, sier han i det han entrer bilen sin for å lede koret under generalprøven. 

- Det er ti minutter til, sier Istad Kristiansen som i tillegg til å lede koret driver sitt eget selskap som produserer og utgir blant annet Restarts plater.

Ny vri
Både plata og konsertene inneholder en ny vri på juleevangeliet. Istad Kristiansen har satt musikk til de velkjente versene, og det er første gang dette blir publisert i Norge, på plate, i følge vossingen. Lederen bor i vestlandsbygda og pendler annenhver uke til Kristiansand for å lede koret.

- Vokalene til den nye plata er spilt inn i Studio B på Gimlekollen, mens akkompagnementet er spilt inn i Kongshavn Studio som drives av Bjørn Ole Rasch med Roald Råsberg som produsent, fortsetter Istad Kristiansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildet er fra julekonserten i Søgne hovedkirke desember 2018. (Foto: Nicolai Prebensen).

Konsertene hva med dem, hva får vi høre?

- Hvis det er ett sted du skal være for å få julestemning før jul så er det på våre konserter, fortsetter han og bryter nok en gang ut i latter.

- Hvor mye kan jeg skryte?, spør han videre.

- Nærmer seg en annonse dette, svarer artikkelforfatteren.

Istad Kristiansen ler igjen og forteller at konsertene vil blant annet presentere den nye plata, og han gleder seg svært mye til å kunne synge for publikum igjen.

Synger juleevangeliet
- Det er ingenting som er mer gøy enn å synge og spille for et fullsatt menighetshus på Nodeland, eller i en fullsatt hovedkirke på Lunde. Vi har hatt tradisjon for å lese juleevangeliet under disse konsertene, men i år synger vi evangeliet med et svært profesjonelt orkester som vil toppe det hele. 

- Vi er virkelig de som kan sette deg i en ordentlig god julestemning, avslutter korsjefen og ønsker vel møtt 8. og 12. desember.

Tom Jarle Istad Kristiansen og Restart Mass Choir under øvelse på Greipstad Menighetshus onsdag denne uken. (Foto: Roar Tolfsen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no