Som i de tre siste årene, var det elektriker Gunnar Pettersen som tente julelysene på Høyfjellet. Han fikk god hjelp av datteren Linea. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy: Julelyset som kan sees fra «alle» byens kanter

  Arild Hansen
  25. nov. 2021
  19:30
- Det er vel fjerde året i strekk at jeg har tent «juletreet» på toppen av Høyfjellet. Så nå kan nesten «heile byen» se at det lyser veldig flott ut over Flekkerøy når mørket har senket seg, sier Gunnar Pettersen til N247 torsdag sen ettermiddag.
 
Grøt og musikk
Han er elektriker av yrket, og under nedtellingen for tenning i sekundene før klokken 18.00 torsdag, stod han og datteren Linea klar ved boksen hvor kontakten skulle plugges inn.

En time tidligere var Bjørg Tønnessen og Kari Skage fra Høyfjellet Kultur og Feriesenter på plass. Risgrøt og saft til over 100 publikummere var bestilt, og etter hvert kom både gammel og ung, familier med barnevogn spaserende opp bakken til den gamle befalsmessen som tidligere ble drevet som søndagskafe i veldig mange år.
 
57,5 meter
Utsiktsposten på Høyfjellet ligger 57,5 meter over, og når julebelysningen måler seks meter i tillegg, sier det seg sjøl at dette kan sees på lang avstand. Folk som bor her ute, og som gjerne har tilknytning til driften der oppe, har fått tilbakemeldinger fra beboere både fra Randesund, fra bysiden, Vågsbygd og fra Langenes om at det er et flott skue når de setter øynene ut mot øya der ute ytterst i havkjeften utenfor Kristiansand.

Flekkerøy skolekorps spilte opp, og det var mange blide fjes å se når klokken slo 18.00. Nå skal det lyse på toppen av Høyfjellet i flere titalls døgn, sikkert til glede for mange tusen beboere spredd rundt i den store byen vår.

Bjørg Tønnessen (t.v.), barnebarnet Josefine Teinum, Maria Flottorp og mormor Kari Skage står klar med risgrøt til over 100 øyboere. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no