Strøing i Oftenesheia torsdag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Helt konge å komme i gang

  Nicolai Prebensen
  25. nov. 2021
  19:19
Kommunen og fylket venter glatte veier de nærmeste timene og både kommunale veier og fylkesveier blir saltet og strødd torsdag kveld.

- Vi ser på værmeldingene og tidlig i morges kom der ganske mye regn. Noe tørket opp, men vi så tidlig at vannet frøs til og med et kjøligere vær i vente var det bare å kalle ut folk, sier vakthavende i Ingeniørvesenet sone vest, Anita Egeland til N247 torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Hun forteller at hun i skrivende stund har seks kjøretøy ute i Søgne og 10 i Kristiansand vest.

- Det er bedre å være føre var, sier hun.

Maskinentreprenør Per Try AS har ansvaret for mange roder i distriktet i tillegg til strøing og salting for Presis vegdrift på fylkes- og riksveiene.

12 ansatte
- Vi har ute 12 ansatte akkurat nå. Vi ble faktisk varslet midt på dagen i dag og det er ikke alltid det skjer. Nå kjører vi til alt er tatt og lager en fin trygg såle på veiene, sier Morten Try til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vi kan vel trygt skrive at vintersesongen 2021/22 er i gang, også i lavlandet. (Foto: Nicolai Prebensen).

Han sier videre at det er herlig at sesongen er i gang.

- Helt konge dette. Dette er noe vi liker, sier han lattermildt.

I 2013 laget vi denne reportasjen på han og tvillingbroren Marius som gledet seg til vintersesongen like etter at de hadde fått traktorsertifikatet som 16-åringer.

Her poserer Morten Try, om enn litt motvillig, for fotografen i 2016. Dette i anledning en nyinnkjøpt traktor. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no